28 godina

Dan koji je promijenio istoriju Republike Srpske: Operacija "Koridor 1992"

  • 20.06.2020. 08:04

U Mišićima kod Modriče danas će biti obilježeno 28 godina od susreta Prvog krajiškog i Istočnobosanskog korpusa u operaciji "Koridor 1992", kojim su spojeni istočni i zapadni dijelovi Republike Srpske.

Susret boraca dva korpusa dogodio se 26. juna 1992. godine oko 16.00 časova, na liniji Živkovo Polje-Filomena-rječica Tolisa.

Obilježavanje tog događaja organizuje Opštinska boračka organizacija uz podršku opštine Modriča.

Program obilježavanja počeće u 19.00 časova kada će biti služen parastos, a potom položeno cvijeće na spomen-obilježje stradalima u operaciji "Koridor 92".

Predsjednik Opštinske boračke organizacije Modriča Željko Terzić rekao je Srni da je ova manifestacija od regionalnog značaja i da se četvrtu godinu održava dan uoči obilježavanja proboja "Koridora života".

Budući da je zabranjeno okupljanje više od 50 osoba, na ovogodišnju manifestaciju pozvani su predstavnici Ministarstva rada i boračko-invalidske zaštite i boračkih organizacija iz Prijedora, Šamca i Pelagićeva.

Terzić je dodao da su pozvani i predstavnici Prvog bataljona vojne policije Prvog krajiškog korpusa, Prve gardijske motorizovane brigade Glavnog štaba Vojske Republike Srpske, kao i Trebavske brigade iz Modriče, koja dan susreta boraca obilježava i kao Dan brigade.

  • 15:30 Серија: Крваво цвијеће (12+)

    Страсна љубавна прича двоје појединаца.

  • 16:30 Вијести у 16:30

    Преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 16:50 Центар дана

    Волите поподне? Важно вам је да након напорног дана одахнете уз актуелне теме, забаву и савим нове и необичне приче из цијелог свијета? Уживате у програму који окупља интересантне госте и регионалне звијезде?

  • 18:20 Емисија: Бизнис клуб

    'Емисија: Бизнис клуб

  • 18:55 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.

  • 19:00 АТВ Вијести

    Центална информативна емисија АТВ-а у којој доносимо преглед најважнијих информација и догађаја из земље, региона и свијета тачно у 19 часова.