Projekti nakon poplave

Dan grada Doboja: Najviše priznanje Željki Cvijanović

  • 27.06.2019. 19:18

Najviše gradsko priznanje i najglasniji aplauz na Dan grada za predsjednicu Republike Srpske Željku Cvijanović. Zasluge za projekte koji su nakon poplave stigli u Doboj, u vrijeme kada je bila premijerka, dovoljan su razlog da primi plaketu. 

Doboj je strateško mjesto, u njega će se i dalje ulagati, poručuje predsjednica Srpske. 

"U narednih nekoliko godina takođe Doboj će biti mjesto u koje će se vršiti ogromna ulaganja a kad to kažem mislim i na infrastrukturu, putnu, saobraćajnu, to smo već uradili dosta toga. Ali isto tako ćitav niz drugih stvaeri koje se realizuju naravno izgradnja dogradnja škola, rekonstrukcije“, kaže Željka Cvijanović, predsjednica Republike Srpske. 

I bolnica je projekat koji se zajednički realizuje. U toku je prva faza trogodišnjih radova. Uskoro počinju i poslovi na najvažnijem dobojskom projektu. 

"Svakako kapitalni projekta za grad Doboj je zaštita od poplava gdje imamo uvjerenje predsjednice Republike Srpske da ćemo u narednom periodu i u taj priekat brzo ući mi smo već krenuli u eksproprijaciju zemljišta radimo reviziju prrojekta i naćemo finansijsku konstrukciju kako bi zaštitili imovini i građane“, kaže Boris Jerinić, gradonačelnik Doboja. 

Da se u Doboju gradi, vidljivo je i onima koji u njega rjeđe svraćaju. Gosti iz bratske Ćuprije ponosni su razvojem. 

"Vidi se iz godine u godinu da Doboj napreduje da se razvija i to mi je veoma drago“, kaže Ilija Paunović, zamjenik predsjednika opštine Ćuprija. 

Ulagalo se i sa federalnog nivoa. Za milion maraka, koliko se godišnje slije u Doboj kroz projekte tamošnjeg ministarstva za izbjeglice, plaketom je nagrađen  ministar Edin Ramić. Dodijeljeni su i amblemi i novčane nagrade i   učenicima generacije dobojskih škola.

Тагови: