Zlatan Klokić

Da privredna saradnja Srpske i Srbije bude još bolja

  • 03.09.2018. 20:57

Ministar za ekonomske odnose i regionalnu saradnju Republike Srpske Zlatan Klokić izjavio je večeras u Beogradu da manifestacija "Dani Republike Srpske u Srbiji" ima za cilj da odnosi između Srpske i Srbije budu još snažniji i u privrednoj saradnji.

"Ova manifestacija ima za cilj da ti odnosi budu još bolji i još snažniji kako na ekonomskom planu, tako i u svakom drugom kulturnom, naučnom, ali i ono što daje krunu jeste svakako ta ekonomska saradnja", rekao je Klokić novinarima uoči početka manifestacije kojoj prisustvuje i predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik. 

On je napomenuo i da pokazatelji govore da Republika Srpska ima svake godine rast kada je riječ o spoljnotrgovinskoj razmjeni sa Srbijom. 

"Ono čime mi nismo zadovoljni jeste da i dalje više uvozimo iz Srbije nego što izvozimo, ali i tu dolazi do poboljšanja, tako da se nadam da će i ova manifestacija biti prilika da naši privrednici učestvuju i da će doprinijeti da ti /privredni/ pokazatelji budu još bolji", rekao je on. 

Dani Republike Srpske u Srbiji trajaće do 8. septembra i imaće ukupno 25 programa realizovanih u 19 gradova i opština u Srbiji u 35 izvođenja.

  • 23:20 Серија: Ред Рок (12+)

    Ред Рок' је ирска криминалистичка серија која прати случајеве полицијске станице смјештене у измишљени приморски град Ред Роцк у близини Даблина, те приватне турбулентне односе гардиста и мјештана.

  • 23:45 Ноћни програм

    Ноћни програм