NSRS

Da li će opozicija dopustiti još jedan prenos nadležnosti?

  • 29.07.2020. 09:18

Narodna skupština Republike Srpske danas će na zahtjev srpskog člana Predsjedništva BiH Milorada Dodika odlučivati o povredi vitalnog nacionalnog interesa.

Ali pitanje je hoće li opozicioni poslanici dopustiti još jedan prenos nadležnosti. Oni neprestano ističu da im je Srpska važna, a danas će imati priliku i da to dokažu.    

Imaće priliku da spriječe prenos nadležnosti i da podrže srpskog člana Predsjedništva BiH, ili da nastave protivljenje svemu što predlaže aktuelna vlast.

"Svi se trebamo staviti na raspolaganje ako treba da zaštitimo vitalnih nacionalni interes, i pozicija i opozicija i tu ne bi trebalo biti ništa sporno. Ne smijemo dozvoliti da se na zaista važnim pitanjima pokažemo kao nesložni. Drugo je pitanje puno važnije, da li su ovo zaista važna pitanja i da li imamo puno važnijih pitanja koja nikada neće doći na sjednicu Narodne skupštine", naglasio je Zoran VIdić, poslanik SDS-a u NSRS. 

Poslanici će se, na zahtjev srpskog člana Predsjedništva BiH Milorada Dodika, izjašnjavati o tri odluke, koje su u Predsjedništvu usvojene preglasavanjem. Riječ je o Odluci o odobravanju Sporazuma o učešću BiH u Programu za međunarodno ocjenjivanje učenika PISA 2021. i Odluci o odobravanju zaključivanja Ugovora o pristupanju BiH Međunarodnom istraživanju razvoja čitalačke pismenosti PIRLS 2021.

Тагови:
  • 07:00 АТВ јутро

    АТВ јутро

  • 09:00 Серија: Крваво цвијеће (Р) (12+)

    Страсна љубавна прича двоје појединаца.

  • 10:00 Телетрговина

    Телетрговина

  • 10:15 Ловачки савети

    ТВ серијал "Ловачки савети" се бави саветима за ловце и оне који би то да постану.

  • 10:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 10:55 Серија

    ''''Серија