Milorad Dodik

Da Izetbegović poštuje Ustav BiH ne bi bila u krizi i paralizi

21:33, 28.06.2019.
Izvor: Srna
Thumbnail
Predsjednik SNSD-a Milorad Dodik rekao je da SNSD uvijek poštuje Ustav BiH, te da ga tako poštuje i predsjednik SDA Bakir Izetbegović onda BiH ne bi bila u permanentnoj krizi i paralizi.

"Ustav BiH je ono što je od početka u našem nastojanju, isto kao i da ovdje gradimo stabilnu zajednicu. Naravno da sa tim ide i poštivanje zakona, ali ako on misli na tu vrstu priče kako je neko nametnuo priču o zakon o odbrani i da treba da se radi onda mu poručujem da to niko ne krši, niti je kršio, niti misli da krši u narednom vremenu", rekao je Dodik na pitanje novinara da prokomentariše izjavu Izetbegovića da Savjet ministara može biti formiran naredne sedmice ukoliko su Dodik i SNSD, kako kaže, spremni da poštuju Ustav i ranije donesene zakone. 

Dodik je naglasio da u tom pogledu nigdje ne piše nikakva obaveza, osim da će institucije da rade na tome i one i rade. 

Lider SNSD-a je dodao da nije prvi put da Izetbegović tako nešto kaže i ponovio da SNSD poštuje, prije svega, Ustav BiH, a samim tim i zakone 

"Kamo sreće da i on poštuje Ustav i zakone, jer onda BiH ne bi bila u permanentnoj krizi i paralizi", konstatovao je lider SNSD-a.