U posjeti opštini

Cvijanovićeva se sastala sa predstavnicima SNSD-a u Pelagićevu

  • 22.07.2018. 14:58

Potpredsjednik SNSD-a Željka Cvijanović sastala se danas sa predsjednikom Opštinskog odbora stranke u Pelagićevu Petrom Mićić i članom Glavnog odbora SNSD-a u Pelagićevu Slavkom Tešićem.

Nakon ovog sastanka, premijer Srpske Željka Cvijanović će razgovarati sa opštinskim rukovodstvom.

Cvijanovićeva će danas Pelagićevu svečano otvoriti manifestaciju "Gastro susreti Pelagićevo".

Vlada RS u Pelagićevo investirala više od 20 miliona KM

Vlada Republike Srpske do sada je u opštinu Pelagićevo uložila oko 20 miliona KM po različitim osnovama iz Razvojnog programa i iz budžeta Republike, a posredstvom kreditnih linija Investiciono-razvojne banke plasirano je još 3,4 miliona KM, rečeno je Srni u Vladi Srpske.

U ovoj godini Vlada Srpske uložiće više od milion KM za izgradnju poslovne zone Pelagićevo i Doma kulture u mjestu Đendići, te za uređenje Trga 9. januar, spomen-kompleksa "Vaso Pelagić" i za uređenje deponije komunalnog otpada.

Iz Ekonomsko-socijalne komponente Razvojnog programa Srpske za ovu lokalnu zajednicu odobreno je 1,2 miliona KM, a neki od najvažnijih projekata koji su finansirani tim sredstavima su rekonstrukcija objekta Doma kulture u Pelagićevu - oko 450.000 KM, te izgradnja fiskulturne dvorane pri Osnovnoj školi "Vaso Pelagić", za šta je izdvojeno 320.000 KM.

Iz budžeta Vlade finansirana je i nabavka autobusa za prevoz učenika osnovnog obrazovanja na području opštine Pelagićevo, te nabavka školskih tabli, računara kao i uvođenje informacionih tehnologija u obrazovne institucije putem projekta EDIUS.

Putem programa stambenog zbrinjavanja porodica poginulih boraca i ratnih vojnih invalida, zbrinute su 22 porodice, od čega izgradnjom stanova pet, a nepovratna novčana sredstva dobilo je 17 porodica. Ukupna ulaganja za ove porodice iznose 300.000 KM.

Kada je riječ o budžetskoj podršci za razvoj poljoprivrede u opštini Pelagićevo, od 2006. do danas izdvojeno je oko 7,1 milion kroz razne projekte, od čega za podsticajna sredstva za razvoj poljoprivrede i sela 5,5 miliona KM.

Prema podacima Vlade Srpske, od 2006. do 2018. godine izdvojeno je gotovo dva miliona KM putem projekata obnove stambenih jedinica, infrastrukture, održivog povratka, alternativnog smještaja i slično.

Kada je riječ o putnoj infrastrukturi, za izgradnju novih i rehabilitaciju postojećih regionalnih, magistralnih i lokalnih putnih pravaca u ovoj lokalnoj zajednici izdvojeno je više od pet miliona KM, a u toku su radovi na rehabilitaciji magistralnog puta Turić-Pelagićevo, za šta je obezbijeđeno 750.000 KM.

(Foto: RTRS)

  • 21:20 Серија: Од јутра до сутра (12+)

    '''''''Серија: Од јутра до сутра (12+)

  • 22:05 Серија: Авионџије (12+)

    ''Серија 'Авионџије' је домаћи ситком у режији и према идеји Саше и Ивана Ал Хамеда.

  • 22:35 Вечерње вијести

    Преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 22:50 Серија: Ред Рок (12+)

    '''Серија: Ред Рок (12+)

  • 23:20 Ноћни програм

    Ноћни програм