Predsjedik Republike Srpske

Cvijanovićeva obezbijedila poklone štićenicima Doma "Rada Vranješević"

  • 18.04.2020. 12:11

Predsjednik Republike Srpske Željka Cvijanović i ove godine je, povodom Vaskrsa, obezbijedila štićenicima Doma za omladinu i djecu bez roditeljskog staranja "Rada Vranješević" u Banjaluci, poklone - dva televizora, veliku trampolinu i pelene za bebe.

Predstavnici kabineta predsjednika Republike uručili su danas poklone za 80 štićenika direktoru ove ustanove Vladimiru Kajkutu, koji je naglasio da je predsjednica Srpske Željka Cvijanović i ove godine pokazala empatiju prema mališanima koji se nalaze u Domu "Rada Vranješević".

"Kontaktirali su nas iz kabineta i pitali šta je najpotrebnije što bi nam pomoglo, a što bi obradovalo djecu na ovaj veliki praznik - Vaskrs. Mi smo se ove godine odlučili za veliku trampolinu koja će, na radost naših korisnika, biti u dvorištu Doma, televizore koji će biti od pomoći u redovnom praćenju nastave na daljinu, kao i pelene koje su potrebne za najmlađe štićenike ove ustanove", istakao je Kajkut.

On je u svoje i ime mališana izrazio veliku zahvalnost predsjedniku Republike, koja svake godine na Vaskrs posjeti Dom "Rada Vranješević" i uruči poklone.

"Danas, nažalost, za razliku od prethodnih godina nećemo moći da dočekamo našu predsjednicu i da zajedno sa njom podijelimo radost Vaskrsa s obzirom na mjeru zabrane posjete ovoj ustanovi koja je uvedena zbog epidemije virusa korona", rekao je Kajkut.

Direktor ove ustanove naveo je da i ove, kao i prethodnih godina svi zajedno dočekuju Vaskrs u okviru Doma, a juče, na Veliki petak, mališani su zajedno sa vaspitačima farbali jaja u skladu sa tradicijom i običajima.

On je istakao da je veliki izazov za mališane organizovati vrijeme i u normalnim okolnostima, te naveo kako se snalaze na razne načine i pokušavaju da animiraju djecu sportskim aktivnostima.

Kajkut je napomenuo da je uprava Doma uvela sve preporučene mjere zaštite od virusa korona, te da se sve prostorije redovno dezinfikuju, a radnici nose maske i rukavice.

"Imamo i dvije sobe za izolaciju, ukoliko se dogodi da neko od naših mališana pokaže simptome, da ga možemo izolovati od ostalih", dodao je Kajkut.

Predsjednik Republike Srpske Željka Cvijanović tradicionalno svake godine za Vaskrs posjeti mališane u Domu "Rada Vranješević" i obraduje ih poklonima, ali je to ove godine prilagođeno okolnostima zbog epidemije virusa korona.

  • 20:00 Тет а тет са Татјаном Трнинић

    Тет а тет са Татјаном Трнинић

  • 21:00 Серија: Од јутра до сутра (12+)

    '''Серија: Од јутра до сутра (12+)

  • 21:45 Серија: Авионџије (12+)

    Серија: Авионџије (12+)

  • 22:15 Вечерње вијести

    Преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 22:30 Серија: Ел Чапо (16+)

    *Серија: Ел Чапо (16+)

  • 23:30 Серија: Ред Рок

    Серија: Ред Рок