Određena "zvona zvone"

Cvijanovićeva komentarisala ubistvo Krunića i premlaćivanje konobara

14:52, 29.04.2019.
Izvor: Srna
Thumbnail
Predsjednik Republike Srpske Željka Cvijanović izjavila je danas da se ne mogu eliminisati određene negativne pojave u vezi sa stanjem bezbjednosti, bez obzira na to kakve se mjere preduzimaju, ali da je obaveza svih da rade na tome da one budu svedene na minimum.

"Obaveza svih nas je da pravimo ambijent kojim ćemo preduprijediti neke stvari. Bilo je nemilih i teških situacija, posebno ako se govori o ubistvu i to pokazuje da određena `zvona zvone`", rekla je Cvijanovićeva novinarima u Banjaluci. 

Odgovarajući na pitanje o stanju bezbjednosti u Banjaluci u kontekstu ubistva privrednika Slaviše Krunića i slika o premlaćivanju konobara, ona je istakla da je važno doći do jasne slike o tome šta se desilo, ko stoji iza toga, da se to rasvijetli, te pronađu i kazne počinioci. 

Cvijanovićeva je navela da stanje bezbjednosti nije stvar koja je fiksna, odnosno da se danas kaže određena ocjena i da se za neki period, od tri ili pet mjeseci, ponovi ta ista ocjena. 

"To opet upućuje da je obaveza institucija da stvaraju bolji i bezbjedniji ambijent, ali i da se u slučaju određenih počinilaca brzo dođe do njih, da policija odradi svoj dio posla, a onda svakako i pravosuđe", rekla je Cvijanovićeva. 

Ona je istakla da osuđuje svaku vrstu nasilja i da postoje načini da se određene stvari spriječe i sankcionišu u skladu sa težinom djela, te apelovala da institucije rade na taj način.