Zvornik

Cvijanovićeva i Stevanović otvorili vrtić FOTO

  • 01.03.2019. 15:11

Predsjednik Republike Srpske Željka Cvijanović i gradonačelnik Zvornik Zoran Stevanović otvorili su danas u ovom gradu Vrtić "Naša radost" u koji je lokalna uprava uložila 700 hiljada maraka, dok je Vlada Republike Srpske obezbijedila 200 hiljada maraka za opremanje ove predškolske ustanove.

Cvijanovićeva je rekla novinarima da je završetak izgradnje ovog vrtića definitivno dobar pokazatelj odnosa lokalnih vlasti, ali i rukovodstva ove predškolske ustanove kako se treba odnositi prema djeci. 

"Predstavnici gradske vlasti su kroz ulaganja na loklanom nivou, ali i, tražeći podršku sa republičkog nivoa, prikupili i udružili sredstva, obezbijedivši prostor za najmlađu populaciju koji zadovoljava sve potrebne standarde", istakla je Cvijanovićeva. 

Prema njenim riječima, ono što je posebno važno jeste da je na ovaj način riješena lista čekanja i da u Zvorniku više nema djece koja su na njoj. 

Cvijanovićeva je istakla da je izgradnjom vrtića zaokružena jedna cjelina u koju su uložena ogromna sredstva. 

"S obzirom na to da se ulaže u najmlađu populaciju to je i podrška svakoj porodici. Roditelji će ubuduće svoju djecu moći da ostave u ovoj ustanovi i bezbrižno odu na posao, jer znaju da im djeca borave u dobrim uslovima sa visokim standardima", rekla je Cvijanovićeva. 

Ona je istakla da je to podrška, ne samo porodicama, nego i ambijentu u kojem se živi i gradi, vodeći računa da je vrtić polazno mjesto. 

"U vrtiću djeca nauče mnogo toga, stvaraju određene navike, da bi kasnije kroz osnovno i srednje obrazovanje, a kod nekih i visoko, dobili formirane ličnosti u društvu", rekla je Cvijanovićeva. 

Ona je naglasila da je posebno raduje što je Zvornik podigao visoki standard kada je u pitanju obuhvat djece uključene u predškolski program, odnosno pripremni program pred polazak u školu.

Cvijanovićeva kaže da je namjera da se svake godine i dalje povećava obuhvat djece u Republici Srpskoj koja će proći kroz pripremni program, da bi se spremila za nastavni proces. 

  • 07:00 АТВ јутро

    АТВ јутро

  • 09:00 Серија: Крваво цвијеће (Р) (12+)

    Страсна љубавна прича двоје појединаца.

  • 10:00 Телетрговина

    Телетрговина

  • 10:15 Ловачки савети

    ТВ серијал "Ловачки савети" се бави саветима за ловце и оне који би то да постану.

  • 10:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 10:55 Серија

    ''''Серија