Sankt Peterburg

Cvijanovićeva i Dodik na Međunarodnom ekonomskom forumu

  • 06.06.2019. 08:13

Predsjednica Republike Srpske Željka Cvijanović i predsjedavajući Predsjedništva BiH Milorad Dodik u posjeti su Sankt Peterburgu, gdje do subote, 8. juna, učestvuju na Međunarodnom ekonomskom forumu, koji se tradicionalno organizuje pod pokroviteljstvom predsjednika Ruske Federacije Vladimira Putina.

Na Ekonomskom forumu učestvuje više od 1.500 ruskih i međunarodnih kompanija iz oblasti finansija, informacionih tehnologija, poljoprivrede i rudarstva. 

Odmah na početku foruma, očekuju ih važni sastanci sa ruskim ministrom inostranih poslova Sergejom Lavrovim i delegacijom Katara.

Dodik je poručio da će sa Lavrovim razgovarati o saradnji Republike Srpske i BiH sa Rusijom i globalnim i regionalnim pitanjima, i da će ga upoznati o zastojima u formiranju vlasti na nivou BiH.

"To šteti rejtingu BiH u svijetu i, umjesto da pričamo o nekim važnim investicijama i slično, moram trošiti vrijeme da objašnjavam zašto je neko odlučio da ignoriše formiranje vlasti", rekao je Dodik. 

Sastaće se sa predstavnicima Katara, sa kojima će razgovarati o saradnji i mogućim investicijama, ali i sa rukovodstvom Sankt Peterburga. Predsjednica Srpske tom prilikom potpisaće "mapu puta" aktivnosti za realizaciju spiska prioritetnih pravaca saradnje Vlade Sankt Peterburga i Republike Srpske, za period od 2019. do 2021. godine.

Cvijanovićeva će tokom posjete Sankt Peterburgu razgovarati sa vršiocem dužnosti gubernatora Peterburga Aleksandrom Beglovim i tom prilikom potpisati "mapu puta" aktivnosti za realizaciju spiska prioritetnih pravaca saradnje između Vlade Sankt Peterburga i Republike Srpske, za period od 2019. do 2021. godine, saopšteno je iz kabineta predsjednika Srpske. 

Predsjednik Republike učestvovaće na Međunarodnom ekonomskom forumu u panel- sesiji "Jednake mogućnosti u doba digitalne ekonomije" i prisustvovati plenarnoj sesiji na kojoj je predviđeno obraćanje predsjednika Ruske Federacije Vladimira Putina i predsjednika Narodne Republike Kine Si Đinpinga. 

  • 14:45 Серија: Од јутра до сутра (12+) (Р)

    '''' 'Од јутра до сутра' у режији Михајла Вукобратовића заправо је адаптација аргентиске серије 'Успјешни Пелсови', и прати живот иза и испред камера омиљеног ТВ пара, Срне и Марка.

  • 15:30 Серија: Крваво цвијеће (12+)

    Страсна љубавна прича двоје појединаца.

  • 16:30 Вијести у 16:30

    Преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 16:50 Центар дана

    Волите поподне? Важно вам је да након напорног дана одахнете уз актуелне теме, забаву и савим нове и необичне приче из цијелог свијета? Уживате у програму који окупља интересантне госте и регионалне звијезде?

  • 18:20 Емисија: Народ прича

    Ауторска путописно-репортажна емисија новинарке Биљане Стокић, откриће вам шта срце народа прича о Српској, о традицији и историји наших градова и села.

  • 18:55 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.