Predsjednik Republike Srpske

Cvijanovićeva čestitala Ivancovu Nacionalni dan Rusije

  • 11.06.2020. 10:18

Predsjednik Republike Srpske Željka Cvijanović uputila je ambasadoru Ruske Federacije u BiH Petru Ivancovu čestitku povodom 12. juna – Nacionalnog dana Rusije u kojoj je istakla da je od velike važnosti za Srpsku i njene građane snažna i prosperitetna Rusija za koju je vežu tradicionalno dobri odnosi, kao i duboke i neraskidive kulturne i duhovne veze.

"Uvjerena sam da će naši partnerski odnosi, zasnovani na viševjekovnom prijateljstvu i bliskosti naših naroda, u narednom periodu biti još snažniji i sadržajniji", navela je Cvijanovićeva.

Ona je zamolila ambasadora da rukovodstvu Ruske Federacije, na čelu sa predsjednikom Vladimirom Putinom i ruskom narodu prenese izraze duboke zahvalnosti za humanitarnu pomoć koju je Rusija uputila Republici Srpskoj u borbi protiv virusa korona.

Cvijanovićeva je dodala da je bratsko razumijevanje i solidarnost pokazana u teškom i izazovnom vremenu za zdravstvene radnike, ustanove i građane Republike Srpske još jedan dokaz iskrenog i prijateljskog odnosa i saradnje Srpske i Rusije, koju je ova kriza samo ojačala.

"Uz najbolje želje za dalji politički i ekonomski razvoj i sveukupni napredak velike Rusije i njenih građana, još jednom Vam čestitam Nacionalni dan Rusije i srdačno Vas pozdravljam", navodi se u čestitki.

Nacionalni dan Rusije se obilježava 12. juna u sjećanje kada je na taj dan 1990. godine prvi Kongres narodnih zastupnika prihvatio Deklaraciju o državnom suverenitetu Rusije u kojoj je proglašeno prvenstvo Ustava Rusije i njegovih zakona. 

  • 16:30 Вијести у 16:30

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

  • 16:50 Центар дана

    Центар дана

  • 18:20 Емисија: По свијету са Робертом Дацешином

    '''Емисија: По свијету са Робертом Дацешином

  • 18:55 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.

  • 19:00 АТВ Вијести

    Центална информативна емисија АТВ-а у којој доносимо преглед најважнијих информација и догађаја из земље, региона и свијета тачно у 19 часова.

  • 20:00 Тет а тет са Татјаном Трнинић

    Тет а тет са Татјаном Трнинић