Predsjednik Republike Srpske

Cvijanović: Značajna uloga predstavništava

  • 29.04.2020. 08:18

Predsjednik Republike Srpske Željka Cvijanović učestvovala je na video-konferenciji u organizaciji udruženja "Srpsko-američka konferencija liderstva iz SAD" na kojoj je, između ostalog, informisala sagovornike o mjerama koje su preduzele institucije s ciljem prevencije i lakšeg prevazilaženja zdravstvenih i ekonomskih posljedica pandemije.

Cvijanovićeva je na video-konferenciji odgovarala na pitanja dugogodišnjeg novinara "Glasa Amerike" Branka Mikašinovića i predsjednika Srpsko-američke konferencije liderstva Aleksandra Đuričića, te tokom razgovora naglasila značaj i ulogu predstavništava Srpske u uspostavljanju institucionalnih veza sa dijasporom.

Ovom prilikom Cvijanovićeva je istakla da je i za naše ljude u dijaspori veoma važno to što su saradnja i političko razumijevanje Srpske i Srbije na najvišem nivou, te naglasila da se odlični odnosi manifestuju i kroz zajedničko obilježavanje datuma iz prošlosti, saopšteno je iz kabineta predsjednika Srpske.

Među brojnim temama razgovora na video-konferenciji održanoj juče bile su politička i ekonomska situacija u Srpskoj i BiH, odnosi Srpske i Srbije, kao i saradnja institucija sa dijasporom.

Srpsko–američka konferencija liderstva je organizacija čiji je cilj unapređenje profesionalnih, kulturnih i građanskih interesa srpske zajednice u SAD.