Predsjednik Republike Srpske

Cvijanović: Žene - nosioci politike mira i stabilnosti

  • 06.03.2020. 21:25

Potpredsjednik SNSD-a Željka Cvijanović rekla je večeras u Banjaluci da su žene te stranke, koje obavljaju brojne odgovorne funkcije na svim nivoima vlasti, nosioci politike mira, socijalne i svake druge stabilnosti.

Cvijanovićeva je ocijenila da večerašnja proslava 8. marta u Banjaluci predstavlja znak okupljanja, zajedništva i pokazivanja snage žena u SNSD-u, koje su cijenjene u toj stranci, dodajući da o tome govori činjenica da je veliki broj pripadnica ljepšeg pola te partije na važnim pozicijama u Srpskoj.

"Žene daju doprinos svemu što su politike SNSD-a i od njih počinje mnogo toga kada je riječ o aktivizmu", rekla je Cvijanovićeva novinarima na proslavi Međunarodnog dana žena u svadbenom salonu "Astoria", koju je upriličio Gradski odbor SNSD-a Banjaluka.

Kada je riječ o ravnopravnosti i društvenom položaju i ulozi žena u Srpskoj, Cvijanovićeva je navela da SNSD svojim primjerom daje primjer drugim partijama kako da se ponašaju.

"Mislim da smo lideri kada je riječ o poklanjanju povjerenja ženama, kada je riječ o obavljanju važnih funkcija. Želimo na taj način da poručimo da sve žene Srpske prepoznaju da to mogu", rekla je Cvijanovićeva.

Predsjedik Gradskog odbora SNSD-a Banjaluka Igor Radojičić rekao je da ta stranka u gradu na Vrbasu ima oko 10.000 članica, što je ogromna snaga.

"Niz naših dama obavlja izuzetno važne dužnosti na svim nivoima, od lokalnog do republičkog i šire. Unutar Gradske organizacije SNSD-a Banjaluka dame mogu da se afirmišu i postignu iste ciljeve kao muški članovi stranke", naveo je Radojičić.

Predsjednik Aktiva žena Gradskog odbora SNSD-a Banjaluka Gordana Lihović rekla je da su žene te stranke u gradu na Vrbasu osviješćene, okupljene i uključene u politički život.

"Bave se ozbiljnim stvarima i na rukovodećim su mjestima i pozicijama", navela je Lihovićeva.

Proslavi 8. marta prisustvovao je lider SNSD-a Milorad Dodik, kao i ostali članovi rukovodstva partije, brojne pripadnice ljepšeg pola i članovi stranke.

  • 13:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

  • 14:00 Емисија: Ћирилица (Р)

    Провокативна питања и још провокативнији одговори, бујица опречних ставова и речи, теорије и докази, неоткривено – све носи уреднички потпис Марића који на интересантан начин сучељава различита мишљења и огољава стварност.

  • 16:10 По свијету са Робертом (Р)

    По свијету са Робертом (Р)

  • 16:30 Вијести у 16:30

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

  • 17:00 Серија: Вода у праху (12+) (Р)

    ''Напета португалско-галицијска серија 'Вода у праху' стиже у наш програм и можемо само рећи - из епизоде у епизоду напетост ће расти до усијања!

  • 17:50 Путуј, пробај, заволи са Лазаром (Р)

    ''Путуј, пробај, заволи са Лазаром (Р)