Predsjednik Republike Srpske

Cvijanović: Zajednički nastup svih srpskih stranaka je neophodan

  • 07.02.2019. 15:45

Predsjednik Republike Srpske Željka Cvijanović izjavila je da postoje oni koji ne žele dobro Srpskoj i nastoje da umanje njenu snagu, te istakla da je, zbog brojnih izazova, neophodan zajednički nastup svih srpskih stranaka na nivou BiH.

"Bila bih jako nesrećna kada bi bilo koja partija sa sjedištem u Republici Srpskoj bila zloupotrijebljena s ciljem da se radi protiv Republike, a pogotovo da ljudi u toj stranci to ne vide u nekom svom političkom sljepilu. Zato znam da je važno da nastupimo zajedno", istakla je Cvijanovićeva, koja je i potpredsjednik SNSD-a. 

Govoreći o nedavnom pozivu SNSD-a svim srpskim partijama za zajednički nastup na nivou BiH, Cvijanovićeva je naglasila da je SNSD, kao najsnažnija partija, "pružila ruku prema svim strankama", jer je došlo vrijeme da se razgovara. 

"Vrijeme je da, zaista, o nekim stvarima pričamo, da se dogovaramo i zajedno nastupamo, a šta ćemo misliti jedni o drugima, to uopšte nije važno", smatra Cvijanovićeva. 

Na pitanje zašto rukovodstvo opozicionog SDS-a prvo smjenjuje svoje članove koji su za razgovore sa SNSD-om, pa poslije poručuje da jesu za pregovore, Cvijanovićeva je navela da je SDS u prošlosti bio velika stranka, koja je imala integrisan pristup određenim stvarima. 

"Od ozbiljne partije uvijek očekujete konzistentan politički stav. Ako ga modifikujete, onda ga mijenjate zbog određenih okolnosti, a ne zbog toga što vam se sa druge strane neko sviđa ili ne", rekla je ona. 

Cvijanovićeva je ocijenila da je mnogo toga u SDS-u zasnovano na ličnim odnosima prema ljudima i da zbog toga često ne vide nacionalne interese.

  • 16:30 Вијести у 16:30

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

  • 16:50 Центар дана

    Центар дана

  • 18:20 Емисија: По свијету са Робертом Дацешином

    '''Емисија: По свијету са Робертом Дацешином

  • 18:55 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.

  • 19:00 АТВ Вијести

    Центална информативна емисија АТВ-а у којој доносимо преглед најважнијих информација и догађаја из земље, региона и свијета тачно у 19 часова.

  • 20:00 Тет а тет са Татјаном Трнинић

    Тет а тет са Татјаном Трнинић