Predsjednik Republike Srpske

Cvijanović: Zadovoljna sam radom Vlade

  • 16.09.2019. 11:04

Predsjednica Republike Srpske Željka Cvijanović rekla je danas u Banjaluci da je zadovoljna radom Vlade Srpske jer je finansijska situacija dobra, redovno se izmiruju budžetske obaveze i realizuju predviđeni projekti.

"Znam da svaka vlada ima odgovornost za mnoge procese u društvu, što nije jednostavno. Vlada se bavi budžetskim korisnicima, obezbjeđuje socijalna davanja, realizuje infrastrukturne projekte, radi na razvoju Republike, ulaže u mlade, odnosno one koji pokazuju rezultate, a za sve ovo je odgovornost, zaista, velika", rekla je Cvijanovićeva.

Ona kaže da realizacija određenih projekata kasni jer za njih treba saglasnost sa nivoa BiH, gdje još nije fomirana vlast.

"Slušam pruču o tome da bi trebalo konstituisati parlament BiH kako bi bili ratifikovani neki sporazumi koji su u proceduri tri godine. Ko je bio vlast u posljednje tri godine na nivou BiH i da li je ovo moglo biti riješeno? Nažalost, mnogo je nekih elemenata koji opterećuju", dodala je Cvijanovićeva.

Na pitanje da li će uslijediti dodatna rekonstrukcija Vlade Srpske, nakon što je ministar trgovine i turizma Republike Srpske Dragica Kovač ponudila ostavku, Cvijanovićeva je rekla da se za ovu ostavku znalo i ranije, a da dodatne promjene zavise od procjene političkih partija da li njihovi ministri ostvaruju predviđene rezultate.

  • 16:30 Вијести у 16:30

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

  • 16:50 Центар дана

    Центар дана

  • 18:20 Емисија: По свијету са Робертом Дацешином

    '''Емисија: По свијету са Робертом Дацешином

  • 18:55 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.

  • 19:00 АТВ Вијести

    Центална информативна емисија АТВ-а у којој доносимо преглед најважнијих информација и догађаја из земље, региона и свијета тачно у 19 часова.

  • 20:00 Тет а тет са Татјаном Трнинић

    Тет а тет са Татјаном Трнинић