Predsjednik Republike Srpske

Cvijanović: Za BiH istekli mnogi rokovi

  • 04.09.2019. 14:49

Predsjednik Republike Srpske Željka Cvijanović izjavila je danas da su za BiH istekli mnogi rokovi jer se neko igra rezultatima izbora i ustavnom pozicijom Srpske.

"I građani Republike Srpske će isto reći. Neko manipuliše, neko se igra izbornom voljom građana. Na to niko nema pravo", rekla je za RTRS Cvijanovićeva tokom posjete Poljskoj. 

Ona je istakla da je većina na nivou BiH jasna i ne postoje druge, kako to opozicija u Srpskoj govori. 

"Ta većina treba da bude formalizovana jasno izraženom političkom voljom i normalnim pristupom. Ne razumijem ovo ludilo koje je nastupilo. Ne razumijem ni potrebu političara iz Federacije BiH (FBiH) da pričaju gluposti kako Srpska nešto blokira zbog Rusije. A oni su se upetljali u svoje neke igre", navela je Cvijanovićeva. 

Prema njenim riječima, političari iz FBiH su političke kukavice i nisu u stanju da sprovedu izbornu volju glasača, te pokušavaju da se obračunaju sa izbornom voljom Republike Srpske. 

"Na to nemaju pravo niti Željko Komšić, niti Šefik Džaferović. Pravo jedino ima narod u Republici Srpskoj", poručila je Cvijanovićeva. 

Sutra ističe rok za ispunjavanje zadataka iz sporazuma o formiranju vlasti koji su potpisali lideri HDZ-a BiH, SDA i SNSD-a. 
 

  • 12:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 12:55 Емисија: Имате ријеч са Милијаном Кос (Р)

    Емисија: Имате ријеч са Милијаном Кос (Р)

  • 13:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

  • 14:00 Телетрговина

    Телетрговина

  • 14:15 Серија: Авионџије (Р) (12+)

    Авионџије

  • 14:45 Серија: Од јутра до сутра (12+) (Р)

    ''''''''''Серија: Од јутра до сутра (12+)