Predsjednik Republike Srpske

Cvijanović: Vojska Republike Srpske simbol identiteta Srba

10:29, 11.05.2020.
Izvor: Srna
Predsjednik Republike Srpske Željka Cvijanović izjavila je da je Vojska Republike Srpske jedan od simbola srpskog identiteta, te da je istorijska bila odluka o njenom formiranju s ciljem zaštite Srba i njihovog prava na život na vjekovnim ognjištima, slobodu i dostojanstvo.

"Trajna obaveza svih nas jeste da čuvamo sjećanje na herojski i častan put Vojske Republike Srpske i sve njene pripadnike koji su u odbrambeno-otadžbinskom ratu dali svoje živote i dijelove tijela, da bi današnje generacije živjele u miru i slobodnoj Republici Srpskoj", poručila je Cvijanovićeva.

Ona je u čestitki svim pripadnicima Vojske Republike Srpske i Trećeg pješadijskog (Republika Srpska) puka Oružanih snaga BiH, povodom 12. maja - Dana Vojske Republike Srpske, istakla da je uvjerena da će pripadnici ovog puka nastaviti da baštine svijetlu tradiciju Vojske Srpske, posvećeni miru i jačanju stabilnosti.

"Svim pripadnicima Vojske Republike Srpske i Trećeg pješadijskog (Republika Srpska) puka Oružanih snaga BiH čestitam 12. maj - Dan Vojske Republike Srpske", navela je u čestitki predsjednik Srpske.

Skupština srpskog naroda u BiH na zasjedanju u Banjaluci 12. maja 1992. godine donijela je odluku o formiranju Vojske Republike Srpske.