Evropske integracije

Cvijanović: Vlada Republike Srpske prva u BiH verifikovala prevedene odgovore

  • 19.02.2019. 15:54

Predsjednik Republike Srpske Željka Cvijanović danas je u Banjaluci organizovala sastanak sa zvaničnicima Srpske posvećen procesu evropskih integracija na kojem je izraženo zadovoljstvo što je Vlada Srpske prva u BiH verifikovala prevedene objedinjene odgovore na dodatna pitanja iz Upitnika Evropske komisije.

Učesnici sastanka, između ostalih, bili su predsjednik Vlade Republike Srpske Radovan Višković, ministar za evropske integracije i međunarodnu saradnju Zlatan Klokić, ministar uprave i lokalne samouprave Lejla Rešić, ministar finansija Zora Vidović i poslanik u Narodnoj skupšptini Srpske i kandidat za predsjedavajućeg Savjeta ministara Zoran Tegeltija. 

Učesnici sastanka izrazili su očekivanje da će i ostali nivoi vlasti u BiH predmetnu proceduru realizovati u najkraćem mogućem periodu, kako bi odgovori BiH na dodatna pitanja Evropskoj komisiji bili upućeni što prije, saopšteno je iz kabineta predsjednika Srpske. 

Na sastanku je data podrška daljem kretanju BiH u procesu evropskih integracija, te još jednom istaknuto da se sva pitanja u vezi sa ovim procesom  moraju rješavati kroz strukture i pravila usaglašenog sistema koordinacije procesa evropskih integracija u BiH, te uz puno uvažavanje ustavnog položaja i nadležnosti Republike Srpske i njenih institucija. 

Konstatovano je da je neophodno da novi saziv Savjeta ministara bude formiran što prije, jer će samo na taj način biti stvoreni adekvatni uslovi za efikasnu komunikacaju između entiteta i nivoa zajedničkih institucija. 

Na taj način, dodaje se, biće stvoreni uslovi i za nesmetano rješavanje veoma zahtjevnih zadataka koji BiH u cjelini, a posebno entitete, očekuju u procesu integracija u narednom periodu.

  • 21:00 Серија: Од јутра до сутра (12+)

    '''Серија: Од јутра до сутра (12+)

  • 21:45 Серија: Авионџије (12+)

    Серија: Авионџије (12+)

  • 22:15 Вечерње вијести

    Преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 22:30 Серија: Ел Чапо (16+)

    *Серија: Ел Чапо (16+)

  • 23:30 Серија: Ред Рок

    Серија: Ред Рок