Cvijanović: Veoma značajno što se 9. januar obilježava i van Srpske

  • 11.01.2020. 19:39

Predsjednik Republike Srpske Željka Cvijanović ocijenila je veoma značajnim to što se Dan Republike obilježava i van Republike Srpske.

"Ponosna sam što naši ljudi koji žive širom Evrope i svijeta žele da obilježe 9. januar. Srpsku čine svi koji žive u Srpskoj, ali i oni u inostranstvu koji su porijeklom sa njenih prostora. Time žele da se solidarišu i održe veze sa institucijama i predstavnicima Srpske", rekla je Cvijanovićeva tokom javljanja iz Antverpena u Belgiji za Centralne vijesti Alternativne televizije.

Ona je ponovila da je Republika Srpska trajna kategorija, a da je 9. januar dan okupljanja Srba i u Srpskoj i širom svijeta, te izrazila zadovoljstvo što svi prema Srpskoj pokazuju ljubav i nose je u srcu.

"Ovdje u Belgiji je prilika da se našim ljudima kaže gdje je Srpska danas, šta želimo od nje da napravimo u budućnosti, te šta su naši planovi i izazovi. Cilj je da Srpska bude što bolja, ljepša i sređenija", istakla je Cvijanovićeva.

U Belgiji se po prvi put obilježava 9. januar, Dan Republike, u organizaciji tamošnjeg Predstavništva Srpske, a proslavi prisustvuju, pored predsjednice, ministar za evropske integracije i međunarodnu saradnju Republike Srpske Zlatan Klokić, kao i brojne zvanice.

  • 14:15 Серија: Авионџије (Р) (12+)

    ''''Серија 'Авионџије' је домаћи ситком у режији и према идеји Саше и Ивана Ал Хамеда.

  • 14:45 Серија: Од јутра до сутра (12+) (Р)

    '''Серија: Од јутра до сутра (12+) (Р)

  • 15:30 Серија: Крваво цвијеће (12+)

    Страсна љубавна прича двоје појединаца.

  • 16:30 Вијести у 16:30

    Преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 16:50 Центар дана

    Волите поподне? Важно вам је да након напорног дана одахнете уз актуелне теме, забаву и савим нове и необичне приче из цијелог свијета? Уживате у програму који окупља интересантне госте и регионалне звијезде?

  • 18:20 Емисија: Енерго клуб

    Релевантне актуелности из области производње електричне енергије.