Cvijanović u Trnovu: Ogroman privredni i turistički potencijal

  • 16.10.2020. 16:08

Predsjednik Republike Srpske Željka Cvijanović izjavila je danas da će svi započeti i najavljeni projekti u opštini Trnovo da promijene privrednu i turističku sliku ove opštine, koja ima ogroman potencijal.

Cvijanovićeva je, nakon sastanka sa načelnikom opštine Trnovo Dragomirom Gagovićem, istakla da su promjene u Trnovu vidljive i izrazila zadovoljstvo što su intervencije Vlade Srpske i drugih republičkih institucija pomogle u prethodnim godinama kako bi se obezbijedili bolji uslovi za život stanovnika ove lokalne zajednice.

"Raduje me da postoje određeni planovi i da ima konkretnih aktivnosti koje podrazumijevaju otvaranje novih radnih mjesta", rekla je Cvijanovićeva novinarima nakon sastanka sa načelnikom opštine Trnovo.

Ona je napomenula da će u turističkom smislu ova opština imati veliku razvojnu šansu, dodajući da je sve potrebno raditi planski, kao što je bilo i do sada, kada su prvo radili na infrastrukturi, obnavljanju škole, puteva, poboljšanju uslova za život, u čemu su važni i opštinski podsticaji za mlade, te stipendije i slično.

"U zajednicama u kojima imate ljude koji znaju da rade i hoće da sarađuju sa republičkim institucijama, uspjeh je neizostavan. Sigurana sam da će sve ovo što je započeto i što je u najavi da promijeni privrednu, ali i turističku sliku opštine, jer ima ogromni potencijal", istakla je Cvijanovićeva.

Gagović je zahvalio Cvijanovićevoj na posjeti, napominjući da je u prethodnim godinama mnogo pomogla ovoj lokalnoj zajednici, odnosno u finansiranju i realizaciji važnih projekata.

O kaže da je današnji sastanak sa predsjednikom Republike Srpske bio prilika da se više govori o Jahorini i njenim potencijalima.

"Imamo dosta potencijala, već sada imamo oko 2.000 ležajeve, a ove godine se ušlo u izgradnju kompleksa savremenih objekata, koji će imati kompletan sadržaj, kao i drugi turistički centri. U tom dijelu, očekujemo u naredne dvije godine da značajna sredstva legnu u opštinski budžet, što će na neki način uticati na to da ne zavisimo previše od Republike", istakao je Gagović.

On je dodao da je u vrijeme virusa korone lokalna zajednica oko 1.000.000 KM potrošila u razne projekte, koji se odnose na infrastrukturu, asfaltiranje lokalnih puteva, te radovi u Kijevu.

"Govorili smo i o problemu nataliteta, odnosno o zadržavanju stanovništva na ovom području. Imali smo i do sada određene mjere Vlade, te izdvajanja sredstava za socijalne kategorije, bez kojih mnogo toga ne bismo mogli da uradimo", rekao je Gagović.

Gagović je uručio Cvijanovićevoj opštinsko priznanje - Povenju za pomoć koju je pružila Trnovu dok je bila predsjednik Vlade Republike Srpske.