Predsjednik Republike Srpske

Cvijanović u Prnjavoru i Tesliću

  • 02.11.2020. 19:24

Počela je prva faza rekonstrukcije Doma zdravlja u Prnjavoru u okviru projekta energetske efikasnosti čija je vrijednost oko 800.000 maraka. U planu je i sanacija objekata u krugu te ustanove kako bi službe koje su u njima raspoređene imale bolje uslove.

"Svaki put kad ovdje dođem ima šta da se vidi. Projekat po projekat širom Republike Srpske u svim našim opštinama i gradovima mijenjamo ukupnu sliku i pravimo bolje uslove za život naših ljudi. Od koristi i pacijentima i našim radnicima koji rade u zdravstvu", rekla je Željka Cvijanović, predsjednik Republike Srpske.

"Prva faza je obnova krova, termička izolacija, otvora, prozora, vrata, a druga faza je zamjena kotlovnice i prelazak sa fosilni na obnovljivi izvor grijanja", istakla je Srebrenka Golić, ministar za prostorno uređenje, građevinarstvo i ekologiju Republike Srpske.

"Sigurno će završetkom ovog projekta biti stvoreni bolji uslovi za sve zaposlene, a i za pacijente. I ono što moram istaći da i u ovoj ustanovi i svim drugim institucijama zaista pomoć republičkih vlasti vidljiva", naglasio je Darko Tomaš, načelnik opštine Prnjavor. 

Gradi se i u Tesliću. Tamo je predsjednica Srpske položila kamen temeljac za izgradnju fiskulturne sale Osnovne škole "Petar Petrović Njegoš". Izgradnja 900 kvadrata se finansira sredstvima Vlade Srbije od oko 300.000 evra.

"Zadovoljstvo što sam imala priliku da kandidujem ovaj projekat prema Srbiji i da on bude odobren, kao što je slučaj širom Republike Srpske u svim našim opštinama gdje postoje određeni veliki strateški projekti koje smo realizovali uz podršku Srbije i naravno uz angažman Vlade Republike Srpske", rekla je Željka Cvijanović, predsjednik Republike Srpske. 

"Naša škola je najveća na području opštine Teslić, trenutno je pohađa 923 učenika u 43 odjeljenja", istakao je Gpran Zarić, direktor Osnovne škole "Petar Petrović Njegoš", Teslić. 

Cvijanovićeva je obišla i radove na izgradnji područne Osnovne škole "Ivo Andrić" u Gornjem Tesliću i najavila dodatnu pomoć i podršku u opremanju školskog objekta. U Tesliću je predsjednica Srpske posjetila i kompaniju "Dević tekstil" te poručila da je zadovoljna što može da pruži podršku poslodavcima koji čuvaju radna mjesta u vremenu pandemije. 
 

  • 12:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 12:55 Емисија: Тет а тет са Татјаном Трнинић (Р)

    Врата састанака у четири ока отварамо само због вас!

  • 13:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 14:00 Телетрговина

    Телетрговина

  • 14:15 Серија: Авионџије (Р) (12+)

    ''''Серија 'Авионџије' је домаћи ситком у режији и према идеји Саше и Ивана Ал Хамеда.

  • 14:45 Серија: Од јутра до сутра (12+) (Р)

    '''Серија: Од јутра до сутра (12+) (Р)