Predsjednik Republike Srpske

Cvijanović: U kontinuitetu radimo na jačanju policije

  • 29.10.2019. 14:41

Predsjednik Republike Srpske Željka Cvijanović izjavila je danas u Zalužanima kod Banjaluke da je važno što Vlada Srpske u kontinuitetu radi na jačanju i opremanju Ministarstva unutrašnjih poslova (MUP), što je potvrđeno nabavkom 100 novih vozila.

"Uz objekte za smještaj policije, trening centre i nabavku naoružanja i uniformi, važno je da naša policija ima i adekvatan vozni park. Vozila će biti raspoređena u policijske uprave u Srpskoj", rekla je novinarima Cvijanovićeva.

Ona je podsjetila da je MUP u posljednjih nekoliko godina nabavio 300 vozila.

"Vlada se još tada opredijelila da će kontinuirano ulagati u policijske resurse. Bez obzira što su mnogi pokušali da umanje značaj MUP-a Srpske, sve ankete su pokazale da naši građani imaju puno povjerenje u ovu instituciju", istakla je Cvijanovićeva.

Prema njenim riječima, Policija Republike Srpske je spremna da zaštiti ustavni poredak i bezbjednost građana Srpske.

"Obaveza institucija jeste da im stvori adekvatne uslove za ovo. Najbolji način da se MUP oduži građanima jeste da radi svoj posao i da svi budemo na istom zadatku", zaključila je Cvijanovićeva.

U Centru za obuku Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske u Zalužanima kod Banjaluke danas je promovisano 100 novih policijskih vozila čija je vrijednost 5,7 miliona KM.

Vozila su nabavljena posredstvom operativnog lizinga.