Predsjednik Republike Srpske

Cvijanović u Kneževu: Za Dom zdravlja obezbijeđeno 700.000 KM

  • 21.10.2020. 19:09

700.000 maraka obezbijeđeno je za rekonstrukciju Doma zdravlja u Kneževu. Stiglo je i novo sanitetsko vozilo vrijedno 100.000 KM. U toj opštini je rekonstruisana je i zgrada Centra za socijalni rad za šta je izdvojeno 150.000 KM.

Sredstva za ove projekte obezbijedila je Vlada Srbije. Kneževo je obnovilo i policijsku stanicu za šta je MUP Republike Srpske obezbijedio 175.000 KM. Sve te ustanove u Kneževu danas je obišla predsjednica Republike Srpske i najavila još novih projekata. 

"Ta dobra saradnja i mogućnost zapravo da ljudi ovdje kreiraju i delegiraju određene probleme kao projekte je urodila plodom. Vidjeli smo zaista savremen, moderni Dom zdravlja, zgrada socijalnog rada, policijska stanica i zadovoljstvo što imamo potrebu ovdje da povećamo kapacitete postojećeg vrtića, on će biti rekonstruisan, biće prošireni kapaciteti i zadovoljstvo je moje da će upravo taj projekat biti relizovan sredstvima iz budžeta predsjednika Republike", rekla je Željka Cvijanović, predsjednik Republike Srpske. 

Opština Kneževo dobro sarađuje sa republičkim vlastima, s ciljem obezbjeđivanja boljih uslova za život stanovnika – zaključeno je nakon sastanka predsjednice Srpske i načelnika te opštine. Stiže podrška i inicijativi lokalnih vlasti za otvaranje radnih mjesta.

"Dogovorili smo neke konkretne saradnje u budućnosti. Iskoristiću priliku da se zahvalim za sve donacije u prethodne četiri godine, to prije sveg mislim na zgradu za socijalni rad, zgradu MUP-a, Dom zdravlja", istakao je Goran Borojević, načelnik Kneževa.

"Ovdje nije dovoljno samo da uredite rad lokalne uprave i administracije, ako nema privrede i privrednog života onda to sve djeluje teško, ali evo posebno podržavam upravo tu inicijativu koja ide od samog načelnika i njegovih saradnika koji prave uslove i za otvaranje novih radnih mjesta, pomažu investitorima da dođu do adekvatnih lokacija", naglasila je Željka Cvijanović, predsjednik Republike Srpske.

Podrška predsjednice Srpske stigla je i za planinarsko društvo "Vilenska vrela" koje ima više od 60 članova. Iz budžeta kabineta predsjednice biće pomognuta realizacija značajnog projekta mapiranja staza, a trenutno se radi na realizaciji projekta "Uredimo Omar"

"Sadržaće prvenstveno zonu za biciklizam u dužini oko kilometar i po, zatim područje koje će obuhvatiti izgradnju i uređenje poligona za djecu, ali i područje za šetnju za šetnju", naglasila je Dijana Milisavić, sekretar Planinarskog društva "Vilenska vrela". 

Idemo putem razvoja i mnogo toga, kaže predsjednica, promijenilo se nabolje. Sa načelnikom je dogovorila razgovor o važnim projektima koji čekaju ovu opštinu, kako bi njihovu realizaciju planirala Vlada, kabinet predsjednika Srpske, ali i radi podrške Srbije.