Željka Cvijanović u Doboju

Ambiciozni planovi za budućnost

  • 07.02.2019. 19:13

Nastavljamo započete infrastrukturne projekte i stavljamo akcenat na oživljavanje privrede u Doboju. To su poruke predsjednice Republike Srpske i predstavnika gradskih vlasti. Početkom građevinske sezone kreće gradnja nove bolnice. Idućeg mjeseca i radovi na dvorani. 

Dogovoren je i prenos vlasništva imovine  Republike Srpske na grad, kako bi se ti kapaciteti stavili u fuknciju privrede.

"Imamo određene privredne objekte koji su u vlasništvu Republike koje bi prenijeli na grad Doboj, imamo na Preslici dio zemljišta koji se vodi na Šumama Republike Srpske, uputili smo u proceduru i očekujemo vrlo brzo prenos na grad Doboj, imamo Putnikovo brdo, Dom vojske koji je u centru grada", kaže Boris Jerinić, zamjenik gradonačelnika Doboj.

Nakon prenosa vlasništva, grad će u potragu za potencijalnim investitorima. Predsjednica je gradske vlasti upoznala o "start up" projektima do 50 hiljada maraka preko Zavoda za zapošljavanje, ali i nove linije za privrednike. 

"Otvara se jedna mogućnost za dodatnu podršku kada je u pitanju zapošljavanje i podrška privrednom sektoru i poslodavcima, koji hoće, investitorima bolje reći koji žele da otvore biznise u Republici Srpskoj dakle i to sam ih upoznala to je jedan nova linija koju ćemo razvijati sa Srbijom", kaže Željka Cvijanović, predsjednica Republike Srpske.

Cvijanović je podsjetila da je prethodnih godina u Doboj uloženo više od 120 miliona maraka. Najvažniji projekat je autoput. 

"Tome treba dodati tih 120 miliona treba dodati ona odobravanja 2018 odnosila su se na lokalnu putnu infrastrukturu što opet predstavlja pravljenje dobrih pretpostavki za život građana i razvoj privrede negdje oko milion i po", kaže Cvijanovićeva.

Poslanicima iz Doboja predstavljen je način apliciranja i dovođenja projekata u grad. Politička stabilnist, koja je  preduslov za sve, postoji. Ozvaničena je i zajedničkim kandidatom na predstojećim izborima za gradonačelnika.

  • 08:30 Емисија: АТВ јутро

    Актуелне теме, најновије информације и занимљивости из земље и свијета.

  • 10:00 Серија: Истине и лажи (12+)

    Серија, која је доживљела велики регионални успјех, и даље је на самом врху гледаности, у вама ће сигурно измамити најискренија осећања, а препрекама, динамиком и напетим развојем судбина ликова, 'купиће вас' и постати ваша омиљена домаћа серија.

  • 11:00 Кето кухињица

    Ужине или комплетни оборци прилагођени кето исхрани са ниским удјелом угљених хидрата.

  • 11:15 Телетрговина

    Телетрговина

  • 11:30 Емисија: Аграр (Р)

    Актуелне приче из свијета домаће и регионалне пољопривреде.

  • 11:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.