Željka Cvijanović

Srpskoj potreban usaglašen stav u Sarajevu VIDEO

  • 06.02.2019. 12:09

Organi SNSD-a će utvrditi kada će i zvaničnim putem, formalno, uputiti poziv strankama opozicije za zajednički nastup u institucijama BiH izjavila je predsjednica Republike Srpske i potpredsjednica SNSD-a, Željka Cvijanović.

Cvijanovićeva je istakla da je takvih poziva putem medija već bilo, te da SNSD vidi potrebu da Republika Srpska u Sarajevu ima usaglašen stav.

Odgovarajući na pitanje o ranije najavljenim izmjenama Krivičnog zakonika, Cvijanovićeva je istakla da postoji potreba da se u njega ugrade kaznene odredbe za funkcionere iz Srpske na zajedničkom nivou koji se ponašaju mimo zakona i Ustava i koji se u ime Republike odriču nadležnosti.

Nabavka novih automobila neophodna

Predsjednik Republike Srpske Željka Cvijanović rekla je danas da je nabavka novih vozila za potrebe kabineta predsjednika neophodna jer automobili moraju biti bezbjedni.

Cvijanovićeva je navela da bi jedan broj automobila, kojima raspolaže kabinet predsjednika, trebalo da bude stavljen na raspolaganje nevladinom sektoru, nakon što dostavi zahtjeve. 

"Nekoliko tih automobila će svakako ići na licitaciju. Prema tome, smatram da je nabavka (novih vozila) normalna, iako djeluje mnogo kada čujete koliki je to iznos, ali, prosto, postoje određena pravila. Morate imati sigurne automobile", rekla je Cvijanovićeva novinarima u Banjaluci. 

Podsjećajući na vrijeme kada je obavljala funkciju premijera Srpske, Cvijanovićeva je rekla da tada niko nije pitao zašto je automobil koji je koristila bio star deset godina i kvario se bezbroj puta. 

Kabinet predsjednika Republike Srpske raspisao je tender za kupovinu pet novih službenih vozila procijenjene vrijednosti 655.200 KM. 
 

  • 14:45 Серија: Од јутра до сутра (12+) (Р)

    '''Серија: Од јутра до сутра (12+) (Р)

  • 15:30 Серија: Крваво цвијеће (12+)

    Страсна љубавна прича двоје појединаца.

  • 16:30 Вијести у 16:30

    Преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 16:50 Центар дана

    Волите поподне? Важно вам је да након напорног дана одахнете уз актуелне теме, забаву и савим нове и необичне приче из цијелог свијета? Уживате у програму који окупља интересантне госте и регионалне звијезде?

  • 18:20 Емисија: Енерго клуб

    Релевантне актуелности из области производње електричне енергије.

  • 18:55 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.