Prijem kod predsjednika RS

Cvijanović: Srpska sigurnim koracima ide naprijed 

  • 27.12.2018. 13:26

Predsjednik Republike Srpske Željka Cvijanović rekla je danas u Banjaluci da je Srpska sigurnim koracima ide u budućnost, te izrazila uvjerenje da će 9. januar - Dan Republike biti obilježen svečano i dostojanstveno.

"Idemo u susret Danu Republike što je prilika da nizom događaja pokažemo opredijeljenost da obilježavamo 9. januar", rekla je Cvijanovićeva u obraćanju na prijemu povodom obilježavanja Dana Republike Srpske za delegacije Narodne skupštine, Vijeća naroda, Vlade Republike Srpske i predstavnika Srpske u zajedničkim organima BiH. 

Ona je naglasila da će 9. januara biti upriličeni svečana akdemija i defile, kao i niz ostalih događaja. 

"To je prilika da pokažemo da smo uvjereni u Republiku i njenu budućnost, ali i da se zajedno radujemo tom danu. Zadovoljna sam što naše institucije pokazuju kapacitet i u stanju su da prevazilaze određene probleme, a pokazali smo i da možemo bez problema, nakon izbora, konstituisati vlast u Srpskoj", dodala je Cvijanovićeva. 

Ona vjeruje da će Dan Republike biti moralni i svaki drugi orijentir za vrijeme koje dolazi. 

"Zadovoljna sam onim što smo postigli u prethodnom periodu kada je riječ o opštem ambijentu, stabilnosti, radu institucija, rješavanju ekonomsko-socijalnih i finansijskih problema, ali i time kako smo se nosili sa određenim političkim izazovima. Nikada neću reći da je to dovoljno, jer je osnova da idemo dalje", naglasila je Cvijanovićeva. 

Ona je izrazila zadovoljstvo što je Vlada, nakon konstituisanja, počela da radi posao sa nekim novim zadacima i opredjeljenjima, što znači nadogradnju nakon što su riješeni bazični problemi. 

"S pravom naši građani žele od nas da radimo što bolje možemo. Opredijeljeni smo da tako nastupamo. Naravno da ćemo imati različita politička viđenja, ali je važno da o strateški važnim pitanjima za Srpsku postoji potpuno jedinstvo, a sigurna sam da ćemo to postići", kaže Cvijanović. 

Ona je napomenula da je na nivou BiH potrebno formirati vlast i imati ljude koji su opredijeljeni da sa Srpskom i njenim institucijama koračaju u izvjesnu i bolju budućnost i izrazila nadu da će ovo biti riješeno brzo. 

"Zadovoljna sam i ekspozeom premijera i dinamikom rada koja je vidljiva, kao i opredjeljenjem da se više radi na privrednoj sferi. Ne smije se izgubiti iz vida da ćemo biti suočeni sa brojnim političkim izazovima", rekla je Cvijanovićeva. 

Ona je navela da će se truditi da preuzme pritiske koji se odnose na politiku da bi Vlada mogla da radi nesmetano. 

"Očekujem punu podršku Narodne skupštine, jer je narod poslanicima poklonio povjerenje za kvalitetan rad. Očekujem i podršku za aktivnosti koje ćemo sprovoditi u narednom periodu. Trudiću se da održim dobru komunikaciju i sa socijalnim partnerima, a biću otvorena i za razgovore sa lokalnim zajednicama", zaključila je Cvijanovićeva. 

Prijem je upriličen i za delegacije Ustavnog suda Republike Srpske, pravosudnih organa Republike Srpske, Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske, Akademije nauka i umjetnosti Republike Srpske.

Prijemu prisustvuju i delegacije boračkih organizacija Republike Srpske, penzionisanih generala Srpske, Asocijacije stvaraoci Republike Srpske, udruženja vojnih penzionera Srpske u Oružanim snagama BiH i Organizacije starješina Vojske Republike Srpske, te Ministarstva odbrane BiH.

  • 18:20 Емисија: Енерго клуб

    Релевантне актуелности из области производње електричне енергије.

  • 18:55 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.

  • 19:00 АТВ Вијести

    Центална информативна емисија АТВ-а у којој доносимо преглед најважнијих информација и догађаја из земље, региона и свијета тачно у 19 часова.

  • 19:40 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.

  • 19:42 Спорт

    Преглед најважнијих дневних спортских дешавања и информација из земље, региона и свијета.

  • 19:49 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.