Razgovor sa kongresmenom

Cvijanović: Srpska posvećena miru i regionalnoj saradnji

  • 25.07.2018. 20:44

Predsjednik Vlade Republike Srpske Željka Cvijanović istakla je danas u Vašingtonu u razgovoru sa republikanskim kongresmenom Dejnom Rorbaherom da je Srpska posvećena miru, regionalnoj saradnji i evropskim integracijama, kao i unapređenju odnosa sa svima koji to žele i koji u Vladi Srpske vide ravnopravnog partnera.

Cvijanovićeva je razgovarala sa Rorbaherom o političkoj i ekonomskoj situaciji u Republici Srpskoj i BiH, kao i o bezbjednosnim izazovima u BiH i regionu, saopšteno je iz Biroa Vlade Republike Srpske za odnose s javnošću.

Ona je istakla da su međusobno uvažavanje i poštovanje dejtonskog Ustava osnov funkcionisanja u BiH i da Srpska uvijek naglašava da je, upravo zahvaljujući decentralizovanoj strukturi zemlje koju je uspostavio Dejton, omogućeno da zemlja funkcioniše u miru ovih godina.

Cvijanovićeva i Rorbaher razmijenili su mišljenja o terorizmu kao globalnoj prijetnji i potencijalnim rizicima po bezbjednost od povratka sa stranih ratišta u BiH, kao i izazovima sa kojima se susreću zemlje zbog migracija i koje nosi priliv migranata u BiH.

U toku je sastanak predsjednika Vlade Željke Cvijanović sa senatorom Rodžerom Vikerom.

U nastavku dana Cvijanovićeva će prisustvovati svečanosti u Kongresu SAD, koja će biti održana povodom obilježavanja jubileja stotinu godina podizanja srpske zastave ispred Bijele kuće.