Bukurešt

Cvijanović: Srpska posvećena evropskom putu 

16:24, 14.03.2019.
Izvor: Srna
Thumbnail
Predsjednik Republike Srpske Željka Cvijanović danas je na sastanku sa specijalnim savjetnikom Evropske komisije za zapadni Balkan Francom Šausbergerom u Bukureštu istakla da je Srpska posvećena evropskom putu i naglasila da je neophodno da se u što kraćem roku formira novi saziv Savjeta ministara.

Cvijanovićeva je navela da je formiranje Savjeta ministara neophodno kako bi se stvorili adekvatni uslovi za efikasnu komunikaciju entiteta i nivoa zajedničkih institucija, te za intenziviranje procesa evropskih integracija, u skladu sa usaglašenim sistemom koordinacije, saopšteno je iz Biroa Vlade za odnose sa javnošću. 

Thumbnail

Osim sa Šausbergerom, Cvijanovićeva se na marginama 8. Evropskog samita regija i gradova, koji se danas i sutra održava u Bukureštu, u odvojenim susretima sastala i sa predsjednikom italijanske regije Umbrija Katjušom Marini. 

Cvijanovićeva i Marinijeva razgovarale su o uspostavljanju privredne saradnje Republike Srpske i Umbrije, kao i o razmjeni iskustava u vezi sa pristupom EU fondovima. 

Thumbnail

Prvog dana Samita u Bukureštu, učesnicima se obratila Viorika Dančelo, predsjednik Vlade Rumunije, zemlje koja od 1. januara predsjedava EU, zatim predsjednik Komiteta regija EU Karl-Hajnc Lamberc i gradonačelnik Bukurešta Gabriela Firea. 

Nakon sastanaka, Cvijanovićeva je dala intervju za Rumunsku nacionalnu televiziju. 

Cvijanovićeva je juče u Bukureštu razgovarala sa predsjednikom Komiteta regija Evropske unije Karl-Hajncom Lambercom o aktuelnoj političkoj i ekonomskoj situaciji u Republici Srpskoj i BiH, te o mogućim programima i aktivnostima Komiteta regija EU u kontekstu pridruživanja BiH Evropskoj uniji.