Predsjednik Republike Srpske

Cvijanović: Srpska je u stanju da radi sve ono što BiH nije

13:31, 30.07.2019.
Izvor: Srna
Thumbnail
Predsjednik Republike Srpske Željka Cvijanović ocijenila je danas u Banjaluci da političko Sarajevo, igrajući razne igre u vezi sa neformiranjem vlasti na nivou BiH, sve drži u nekoj vrsti blokade, ali da je zadovoljna što Srpska u svim ustavnim i drugim aspektima nesmetano funkcioniše.

"Srpska ima svoje institucije, kredibilitet, rješava probleme građana i pokazuje da je u stanju da radi sve ono što BiH nije", rekla je Cvijanovićeva. 

Ona je izjavila novinarima da je smiješna situacija što će Denis Zvizdić iz SDA uskoro obavljati dvije funkcije - predsjedavajućeg Savjeta ministara BiH i preuzeti predsjedavanje Predstavničkim domom parlamenta BiH. 

"On će to riješiti na neki, formalno, drugačiji način, ali mi smo bespotrebno dovedeni u situaciju da toliko mjeseci nemamo formiranu vlast na osnovu ostvarenih izbornih rezultata. Sve to je rezultat raznih igara, uključujući i izbor novog rukovodstva SDA, pa svi moramo biti taoci jedne takve situacije", ocijenila je Cvijanovićeva. 

Ona je ponovila da treba da se formira vlast na nivou BiH i da se sprovedu izborni rezultati. 

Kada je riječ o najavama iz PDP-a i SDS-a da je moguće formirati Savjet ministara bez koalicije okupljene oko SNSD-a, Cvijanovićeva, koja je i potpredsjednik SNSD-a poručila je neka formiraju ako mogu, te da svaka partija ima svoje političke poteze. 

Govoreći o sastanku lidera SNSD-a Milorada Dodika i predsjednika DNS-a Marka Pavića, Cvijanovićeva je rekla da je važno da održavaju dobre kontakte u okviru koalicione grupacije koja se proširila nakon proteklih izbora. 

"To je sada jednostavnija i bolja situacija, ali podrazumijeva i da određene stvari, obaveze i prava morate dijeliti sa više učesnika nego ranije", objasnila je Cvijanovićeva.