Predsjednica RS

Cvijanović: Skandalozna i krajnje neodgovorna izjava Crnatka

17:02, 01.09.2019.
Izvor: Srna
 Predsjednik Republike Srpske Željka Cvijanović izjavila je Srni da je skandalozna, krajnje neodgovorna i za svaku osudu današnja izjava potpredsjednika PDP-a Igora Crnatka, koja je u funkciji unošenja nemira kod naroda i podsticanja stranaca da po ko zna koji put zaštite SDA i političko Sarajevo i svoju oštricu usmjere na Republiku Srpsku.

Na pitanje Srne da prokomentariše Crnatkovu izjavu da najave SNSD-a da će tražiti rušenje Oružanih snaga BiH, Uprave za indirektno oporezivanje, Suda BiH i drugih zajedničkih institucija predstavljaju, kako kaže, "veliku ludost i poziv na novi rat", Cvijanovićeva je odgovorila da "i prethodne izjave koje je dao gospodin Crnadak o nekim drugim većinama za formiranje Savjeta ministara su jednako besmislene, znajući kako stvari stoje u Domu naroda". 

Predsjednik Republike je istakla da se Crnadak i /Mirko/ Šarović grčevito bore da zadrže svoje fotelje u Sarajevu, uprkos činjenici da su izborni gubitnici i to je jedini razlog za njihove izjave. 

"Građani Republike Srpske očekuju da se poštuju njihova Ustavom zagarantovana prava, uključujuću i pravo na predstavljanje u skladu sa njihovom izraženom izbornom voljom. Prema tome, i ovu izjavu Crnadak je dao nadajući se kako će mu sarajevsku ministarsku fotelju očuvati neko drugi, a ne građani na izborima. Priča o ratu je neodgovorna glupost", poručila je Cvijanovićeva.