Predsjednk Republike Srpske

Cvijanović: Sastanak sa Erdoganom dobar signal

  • 05.10.2019. 15:03

Predsjednica Republike Srpske Željka Cvijanović ocijenila je da sastanak predsjednika Srbije Aleksandra Vučića i Turske Tajipa Redžepa Erdogana uz učešće predstavnika BiH treba da bude dobar signal za realizaciju projekta izgradnje auto-puta Beograd-Sarajevo.

Cvijanovićeva je navela, povodom posjete turskog predsjednika Srbiji 7. i 8. oktobra, da je dobro što će tada biti održan sastanak i što će biti uključeni i predstavnici BiH, ali ne očekuje nešto posebno.

"Mislim da to treba da bude dobar znak ili dobar signal upravo za ovaj infrastrukturni projekat, možda i za neka politička ili ekonomska pitanja u budućnosti", rekla je Cvijanovićeva u Modriči. 

Ona je podsjetila da je učešće Turske u tom zajedničkom projektu značajno, ali da još mnoge stvari nisu definisane, te napomenula da se vidi aktivizam Srbije i Turske, ali da ga nema kada je riječ o BiH. 

"Podržavam sastanke ove vrste, oni treba da donesu nešto dobro, treba da pošalju poruku za budućnost i treba konačno da nas privedu jednom cilju, a to je da realizujemo taj infrastrukturni projekat koji je izuzetno važan za građane Republike Srpske, ali i za građane Federacije BiH", istakla je Cvijanovićeva. 

Ona je naglasila da je Srpska zainteresovana da ima dobre odnose sa Turskom, te pomenula "Turski tok", zamjensku formu za nešto što je zaustavljeno voljom zapadnjaka, a odnosilo se na "Јužni tok"

"Mi gledamo svoj ekonomski interes u tome, nama je dobro da sa svima razgovaramo koji nas politički ne pritišću, a prave nam dobru priču u ekonomskom smislu. Mada, u nekim političkim stvarima, uvijek smo svjesni da je turska politika naklonjenija bošnjačkom korpusu", rekla je Cvijanovićeva. 

Cvijanovićeva je dodala da je tu riječ o mnogim različitim vezama, koje su nikad nisu krile, te podsjetila da je iz BiH, odnosno Sarajeva, počela izborna kampanja predsjednika Turske.

  • 22:15 Вечерње вијести

    Преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 22:30 Серија: Развратник (16+)

    Серија: Развратник

  • 23:30 Серија: Ред Рок

    Серија: Ред Рок