Cvijanović: Sastanak nije bio u funkciji davanja garancija, ali jesu otklonjene nedoumice

  • 02.04.2020. 14:35

Predsjednik Republike Srpske Željka Cvijanović izjavila je Srni da današnji sastanak sa potpredsjedavajućim Vijeća naroda Srpske iz reda bošnjačkog naroda Mihnetom Okićem i poslanikom u Narodnoj skupštini Edinom Ramićem nije nije bio u funkciji davanja garancija, jer su neke stvari logične, ali jesu uklonjene nedoumice.

"Mislim da smo se razumjeli na tom sastanku. Iskreno govoreći nije ni bilo potrebe da izgubimo ovo vrijeme da bi odluka o proglašenju vanrednog stanja stupila na snagu. Danas smo o tome razgovarali i razriješili dileme u vezi sa povratničkom populacijom", rekla je Cvijanovićeva Srni upitana da prokomentariše Ramićevu izjavu nakon sastanka da su dobili "potrebna objašnjenja i garancije da povratnička populacija neće imati nikakve negativne posljedice nakon stupanja na snagu Odluke o vanrednom stanju"

Predsjednik Republike je ponovila da današnji sastanak nije bio u funkciji davanja garancija, jer su neke stvari logične, ali jesu uklonjene nedoumice.

"Važno je da se procesi ne blokiraju jer ono što radimo sada nosi posebne izazove u zdravstvenom i ekonomsko-finansijskom smislu", istakla je Cvijanovićeva.