Prnjavor

Cvijanović: Rješavamo životne probleme građana

17:17, 19.05.2020.
Izvor: ATV
Rade Novković iz Bravskog kod Petrovca, dočekao je dan da preuzme ključeve i uđe u svoj stan. Od rata je podstanar u Prnjavoru, a on i supruga, pod stare dane skrasiće se u garsonjeri.

"Znači mi sve, da ne plaćam, da ne budem po privatnim šupicama, kućicama", rekao je Rade Novković.
  
Opština Prnjavor za izgradnju zgrade obezbijedila je lokaciju, projektnu dokumentaciju i komunalnu infrastrukturu, za šta je izdvojeno oko 70.000. Predsjednik Republike, Željka Cvijanović, koja je uručila ključeve korisnicima, kaže da je programom koji je realizovan saradnjom donatora, Vlade, opštine Prnjavor i institucija BiH pokazana sposobnost da se rješavaju životni problemi građana.

"U opštini Prnjavor, ali i svim drugim opštinama nastavićemo sa realizacijom važnih projekata, bilo da je riječ o infrastrukturi ili stanogradnji za određene ugrožene kategorije i sve druge značajne projekte za razvoj lokalnih zajednica i jačanje njihovih kapaciteta. Naravno u suštini iza svega toga stoji poboljšanje načina života, uslova za život naših građana", rekla je Željka Cvijanović, predsjednik Republike Srpske.  

"U toku je izgradnja individualnih stambenih kuća za izbjegla i raseljena lica, zatim sanacija ulice Milana Tepića, gdje smo takođe dobili 50.000 maraka. Ovo je jedan u nizu projekata i naše saradnje sa republičkim institucijama, Vladom Republike Srpske. Opština Prnjavor je u posljednje tri i po godine imala investicije preko 11,5 miliona. Negdje oko 7,6 miliona su investicije finansirane od strane Republike Srpske", istakao je Darko Tomaš, načelnik Prnjavora. 

Vrijednost zgrade u Prnjavoru koja je izgrađena u okviru Regionalnog programa stambenog zbrinjavanja iznosi oko 613.000 KM.

u opštini Prnjavor trenutno završava osam kuća za povratnike, a počinje i izgradnja sedam novih stambenih individualnih objekata. Iz Republičkog sekretarijata za raseljena lica i migracije, najavljuju slične projekte širom Republike Srpske.

"Uskoro u Banjaluci uvođenje u mjesnoj zajednici Kuljani oko 50 porodica, u Rudom 10 porodica, a onda dalje gradovi Prijedor, Gradiška, Trebinje. Sve do kraja 2020. godine. očekujemo da preko 100 porodica uselimo još u okviru CEV i RSP projekta", naglasio je Marko Aćić, vršilac dužnosti direktora Republičkog sekretarijata za raseljena lica i migracije. 

Predsjednica i načelnik Tomaš obišli su radove na izgradnji kružnog toka u naselju Vijaka. Vrijednost investicije je 815.000 maraka, a realizuje se u saradnji sa "Putevima Republike Srpske".