Podbrdo u Mrkonjić Gradu

Cvijanović: Realizovani projekti, sve spremno za početak školske godine

  • 02.09.2018. 17:45

Predsjednik Vlade Republike Srpske Željka Cvijanović posjetila je danas Osnovnu školu "Vuk Karadžić" u mrkonjićkom naselju Podbrdo i izrazila zadovoljstvo što je sve spremno za početak nove školske godine.

Cvijanovićeva je rekla da je ta škola završila na vrijeme sve ono što se odnosilo na renoviranje centralnog grijanja, obnovu krova, zamjenu stolarije... 

"U Mjesnoj zajednici Podbrdo realizovan je i niz malih projekata u vezi sa djecom i omladinom", rekla je novinarima Cvijanovićeva, nakon posjete ovoj školi, gdje je razgovarala sa direktorom i zaposlenima, članovima Savjeta Mjesne zajednice i mladima iz tog mjesta. 

Ona je rekla da je već urađeno dosta posla na lokalnoj saobraćajnoj infrastrukturi i svemu onome što je važno za normalan život građana u ruralnim dijelovima, dodajući da predstoji veliki projekat koji se odnosi na pješačke staze. 

Cvijanovićeva je istakla da je izgradnja pješačkih staza važna, jer ima mnogo djece koja idu u školu, te najavila da će se na tome raditi u narednom periodu. 

"To će podrazumijevati učešće Vlade i Javnog preduzeća `Putevi Srpske`, kao i lokalnih snaga. Zahvalila bih se i lokalnoj vlasti na aktivizmu i imala sam ugodan razgovor s ljudima koji znaju, cijene i vole sve što se radi u Srpskoj i imaju svijest da je ono što se uradi u njihovom selu jednako važno kao ono u velikom gradu, jer smo svi Republika Srpska", poručila je Cvijanovićeva. 

Načelnik opštine Mrkonjić Grada Divna Aničić rekla je da je Osnovna škola "Vuk Karadžić" renovirana i spremna za početak nove školske godine. 

"U Mjesnoj zajednici Podbrdo rade se brojni projekti. Postavljaju se nova autobuska stajališta, renovira se igralište...Ovo su male životne priče i zahvalna sam predsjedniku Vlade što je danas s nama i što možemo s njom to da podijelimo", rekla je Aničićeva. 

Direktor Osnovne škole "Vuk Karadžić" u Podbrdu Miroslav Cvijić zahvalio se predstavnicima republičke i opštinske vlasti na svemu što su uradili za ovu obrazovnu ustanovu. 

"Svi naši objekti su spremni za sutrašnji počekat školske godine", rekao je Cvijić, navodeći da ovu školu pohađa 120 učenika. 

Ovu osnovnu školu danas su posjetili i ministar finansija Srpske Zoran Tegeltija, potpredsjednik Narodne skupštine Željka Stojičić i drugi. 

Premijer Srpske je u Podbrdu posjetila osmočlanu porodicu Cvijić, koja je izbjegla iz Livna i izrazila želju da upozna Cvijanovićevu.

  • 14:15 Серија: Авионџије (Р) (12+)

    ''''Серија 'Авионџије' је домаћи ситком у режији и према идеји Саше и Ивана Ал Хамеда.

  • 14:45 Серија: Од јутра до сутра (12+) (Р)

    '''Серија: Од јутра до сутра (12+) (Р)

  • 15:30 Серија: Крваво цвијеће (12+)

    Страсна љубавна прича двоје појединаца.

  • 16:30 Вијести у 16:30

    Преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 16:50 Центар дана

    Волите поподне? Важно вам је да након напорног дана одахнете уз актуелне теме, забаву и савим нове и необичне приче из цијелог свијета? Уживате у програму који окупља интересантне госте и регионалне звијезде?

  • 18:20 Емисија: Енерго клуб

    Релевантне актуелности из области производње електричне енергије.