Sastanak sa irskim ambasadorom

Cvijanović: Razmjena iskustava za programe ekonomskog razvoja

15:57, 15.11.2018.
Izvor: Srna
Thumbnail
Predsjednik Vlade Republike Srpske Željka Cvijanović istakla je danas na sastanku sa irskim ambasadorom za BiH Majlsom Gajranom da bi razmjena iskustava sa Irskom bila od naročitog značaja kada je riječ o programima ekonomskog razvoja.

Cvijanovićeva smatra da ostvareni pozitivni ekonomski pokazatelji u Srpskoj predstavljaju dobru osnovu za budžetsku stabilnost i privredni rast u narednom periodu. 

Na sastanku u Banjaluci Cvijanovićeva i Gajran razmijenili su mišljenja o aktuelnim ekonomskim i političkim temama, sa osvrtom na proces evropskih integracija i mogućnosti za uspostavljanje bližih veza između Republike Srpske i Irske, saopšteno je iz Biroa Vlade Republike Srpske za odnose s javnošću. 

Sagovornici su razgovarali o mogućnostima za unapređenje saradnje u oblasti privrede, turizma i kulture, a zajednički je ocijenjeno da saradnja međunarodnog aerodroma Banjaluka i irske kompanije "Rajaner" predstavlja značajan korak u tom pravcu. 

Cvijanovićeva je izrazila uvjerenje da će saradnja sa "Rajanerom" biti dodatno unaprijeđena u narednom periodu, te da će uspostavljene transportne veze donijeti benefite za građane i poslovnu zajednicu. 

Gajran je Cvijanovićevoj čestitao uspjeh na proteklim opštim izborima, a na sastanku je razgovarano i o drugim ekonomskim i političkim temama u Republici Srpskoj, BiH i EU.