Potpredsjednik SNSD-a

Cvijanović: Radimo na jačanju Srpske

  • 12.04.2019. 22:15

Potpredsjednik SNSD-a Željka Cvijanović izjavila je večeras da je ponosna na dobar politički posao u Republici Srpskoj koji je uvijek u interesu jačanja Srpske.

"Mnogo toga smo uradili i ponosna sam kada pogledam kako to izgleda na drugim nivoima vlasti, što smo u Republici Srpskoj tako brzo formirali Vladu, lagano došli do novog budžeta i da nakon izbora nije bilo nijednog dana raskoraka, što pokazuje kapacitet naših politika i našu odgovornost", rekla je Cvijanovićeva na sastanku sa Opštinskim odborom SNSD-a u Ugljeviku. 

Ona je ocijenila da bi bilo lakše da je formirana vlast na nivou BiH i u Federaciji, navodeći da su za neke procese, ipak, potrebni partneri i angažman svih. 

"Ali, na sceni je politički hir i manipulacije i na nama je da dalje jačamo Republiku Srpsku i čekamo da se taj proces raspetlja na neki način, kako god", rekla je Cvijanovićeva. 

Prema njenim riječima, neki stranci su naveli da iz SDA šalju informacije da će Denis Zvizdić ostati na poziciji predsjedavajućeg Savjeta ministara u tehničkom mandatu najmanje do 2020. godine, a, možda, i do 2022. godine. 

"Pa dobro, ako je to izbor SDA. Na kraju će politika SDA stradati od tog izbora i, u krajnjem slučaju, i ono što je koncept BiH očito neće izdržati takav udar", upozorila je Cvijanovićeva. 

Ona je istakla da je u pitanju svjesno sprečavanje primjene izbornih rezulata i onemogućavanje da Republika Srpska ima na nivou Sarajeva svoje predstavnike za koje su građani glasali, čime se onemogućava pravo zagarantovano Ustavom i zakonima. 

"Mi smo spremni za sve te igre. Nama je prioritet jaka Republika Srpska i nastavak svih aktivnosti za jačanje ekonomsko-finansijske osnove", navela je Cvijanovićeva. 

Cvijanovićeva, koja je predsjednik Srpske, istakla je da je budžet Republike Srpske stabilan i funkcionalan i da Srpska izvršava sve obaveze. 

"Sve što smo pokrenuli u infrastrukturnom smislu ide bez zastoja, a imamo još mnogo planova i ambicija", rekla je Cvijanovićeva. 

Ona je poručila da se nastavlja bitka za političku poziciju Republike Srpske. 

"Tu se ne smijemo ni dana umoriti i nećemo! Svi zajedno, kao veliki tim, nećemo se umoriti od toga da branimo i jačamo poziciju Republike Srpske", istakla je Cvijanovićeva. 

Prema njenim riječima, Republika Srpska ne radi ništa ni protiv koga i nema ni protiv koga ništa. 

"Hoćemo da uživamo prava koje nam je Ustav dao i svima koji nas, eventualno, u tome ometaju da poručimo - cijena koju će platiti ide na njihov, a ne naš račun", naglasila je Cvijanovićeva. 

U razgovoru sa stranačkim saradnicima ona je rekla da se situacija u Republici Srpskoj smirila nakon izbora. 

"Sada se mnogo više može sarađivati hladne glave. Ovo je period koji u političkom smislu treba iskoristiti da ta saradnja bude definitivno uvijek u funkciji jačanja pozicije Republike Srpske", istakla je Cvijanovićeva. 
 

  • 16:30 Вијести у 16:30

    Преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 16:50 Центар дана

    Волите поподне? Важно вам је да након напорног дана одахнете уз актуелне теме, забаву и савим нове и необичне приче из цијелог свијета? Уживате у програму који окупља интересантне госте и регионалне звијезде?

  • 18:20 Емисија: Бизнис клуб

    'Емисија: Бизнис клуб

  • 18:55 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.

  • 19:00 АТВ Вијести

    Центална информативна емисија АТВ-а у којој доносимо преглед најважнијих информација и догађаја из земље, региона и свијета тачно у 19 часова.

  • 19:40 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.