Predsjednik Republike Srpske

Cvijanović: Problem - neformiranje vlasti BiH i Federacije

  • 13.11.2019. 13:04

Predsjednik Republike Srpske Željka Cvijanović istakla je tokom razgovora sa novoimenovanim ambasadorom Švedske u BiH Johanom Stromkvist da osnovni problem predstavlja to što ni 13 mjeseci od izbora nije formiran novi saziv Savjeta ministara, kao ni vlast na nivou Federacije BiH.

Cvijanovićeva je naglasila da sprovođenje izborne i demokratski izražene volje građana ne može biti predmet političkih uslovljavanja.

Ona je rekla da je blokiranje procesa formiranja vlasti onemogućilo i napredak BiH na evropskom putu, te istovremeno zaustavilo brojne reformske i razvojne procese od kojih dugoročno zavise institucionalna i politička stabilnost, kao i životni standard građana oba entiteta, saopšteno je iz kabineta predsjednika Republike Srpske.
 
Cvijanovićeva i Stromkvist su razgovarale o političkoj i ekonomskoj situaciji u Srpskoj i BiH, procesu evropskih integracija, te izazovima sa kojima se BiH suočava na tom putu. 

Predsjednik Srpske je poželjela dobrodošlicu ambasadoru Švedske u BiH, te izrazila očekivanje da će dobra saradnja institucija Republike Srpske i Švedske biti unaprijeđena.