Predsjednik Republike Srpske

Cvijanović: Pripadnici VRS ne smiju biti zaboravljeni

  • 28.06.2019. 13:41

Predsjednik Republike Srpske Željka Cvijanović istakla je danas u manastiru Osovica, kod Srpca, da ne smiju biti zaboravljeni pripadnici Vojske Republike Srpske (VRS) koji su dali živote za slobodu srpskog naroda i odbranu Republike Srpske.

"Srpski narod ne smije zaboraviti naše vojnike koji su stvorili Republiku Srpsku i odbarnili vjekovna ognjišta", rekla je novinarima Cvijanovićeva na obilježavanju Vidovdana - krsne slave VRS i Trećeg pješadijskog /Republika Srpska/ puka Oružanih snaga BiH. 

Ona je naglasila da su institucije Srpske opredijeljene za razvoj i jačanje Republike. 

"Onako kako se sjećamo svih koji su Republiku Srpsku stvarali i odbranili, moramo znati da će naše najvažnije bitke biti u oblasti obrazovanja, zapošljavanja i razvoja Srpske. Ovo je veliki praznik jer je mnogo važnih odluka i bitaka za srpski narod bilo na Vidovdan", dodala je Cvijanovićeva. 

Komandant Trećeg pješadijskog /Republika Srpska/ puka Oružanih snaga BiH Milan Radojčić rekao je da je ovaj puk obilježava krsnu slavu u skladu sa zadatkom koji ima, a to jer njegovanje tradicije VRS. 

"VRS je u odbrambeno-otadžbinskom ratu uspješno izvršila sve postavljene zadatke. Naš zadak jeste da nastavimo sa njegovanjem tradicije VRS", kaže Radojčić. 

NJegovo preosveštenstvo episkop bihaćko-petrovački i rmanjski Sergije čestitao je Vidovdan, uz želju da ne budu zaboravljeni pripadnici VRS, koja je odbranila vjeokovna ognjišta. 

"Ne smijemo zaboraviti vojnike koju su dali živote za našu vjeru, otadžbinu i utkali u našu budućnost kuću slobode - Republiku Srpsku", rekao je episkop Sergije. 

Nakon Svete arhijerejske liturgije i parastosa srpskim vojnicima poginulim od Kosovskog boja do danas, upriličeni su slavski obred i kulturno-umjetnički program. 

Obilježavanju su prisustvovali ministar rada i boračko-invalidske zaštite Republike Srpske Duško Milunović, ministar energetike i rudarstva Petar Đokić, ministar finansija Zora Vidović, predstavnici institucija Republike Srpske i BiH, političkog, javnog i kulturnog života, kao i nevladinih organizacija proisteklih iz odbrambeno-otadžbinskog rata. 

Obilježavanje Vidovdana organizovala je Komanda Trećeg pješadijskog /Republika Srpska/ puka Oružanih snaga BiH. 

Vojska Republike Srpske Formirana je 12. maja 1992. godine odlukom Narodne skupštine Srpske Republike BiH u Banjaluci. 

Integrisana je u Oružane snage BiH kao Treći puk.

  • 22:45 Филм: Хазард (16+)

    '' Филм: Хазард (16+)

  • 00:45 Ноћни програм

    Ноћни програм