Premijer Republike Srpske

Cvijanović: Povećanje plata tamo gdje postoji mogućnost

  • 08.11.2018. 15:17

Premijer Republike Srpske Željka Cvijanović izjavila je danas da Vlada Srpske uvijek razgovara sa socijalnim partnerima i sindikatom i da će se ići na povećanje plata tamo gdje postoji mogućnost.

"Kada se dođe do zajedničkih rješenja, onda će sve biti konkretizovano. Svi žele da vide povećanje plata, što je i bilo u prethodnom periodu, a odnosilo se na pripadnike MUP-a, javni i privatni sektor", rekla je novinarima Cvijanovićeva, komentarišući peticiju Sindikata radnika unutrašnjih poslova Republike Srpske koju su predali Vladi Srpske. 

Ona je istakla da će se o svemu razgovarati sa socijalnim partnerima i sindikatom. 

Govoreći o povećanju najniže plate u Srpskoj na 500 KM, Cvijanovićeva je navela da je i ove godine u razgovorima sa socijalnim partnerima rečeno da postoji neka vrsta dogovora. 

"Naš cilj u narednoj godini jeste da najniža plata bude povećana na 500 KM, ali i da prosječna plata bude hiljadu KM. Ne vidim problem ako je to već od Vlade došlo kao viđenje u kom se pravcu moramo kretati u veoma kratkom roku", dodala je Cvijanovićeva. 

Ona je podsjetila da je bilo mnogo koraka koje je Vlada preduzela, a koji nisu bili prepoznati u nacrtu ili konačnoj formi budžeta. 

Predstavnici Sindikata radnika unutrašnjih poslova Republike Srpske predali su danas Vladi Srpske peticiju kojom traže povećanje plate policijskim službenicima po osnovu prirode posla i otežanih uslova rada i utvrđivanje drugačije osnovice za obračun penzija penzionisanim službenicima. 

  • 16:30 Вијести у 16:30

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

  • 16:50 Центар дана

    Центар дана

  • 18:20 Емисија: По свијету са Робертом Дацешином

    '''Емисија: По свијету са Робертом Дацешином

  • 18:55 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.

  • 19:00 АТВ Вијести

    Центална информативна емисија АТВ-а у којој доносимо преглед најважнијих информација и догађаја из земље, региона и свијета тачно у 19 часова.

  • 20:00 Тет а тет са Татјаном Трнинић

    Тет а тет са Татјаном Трнинић