Predsjednik Republike Srpske

Cvijanović: Poštovanje Dejtona ključno za jačanje dijaloga

  • 20.11.2019. 16:07

Predsjednik Republike Srpske Željka Cvijanović istakla je danas da je dosljedno poštovanje Dejtonskog sporazuma i uvažavanje ustavne strukture BiH, koja podrazumijeva punu ravnopravnost tri konstitutivna naroda, od ključnog značaja za jačanje političkog dijaloga.

Cvijanovićeva je, na sastanku u Banjauci sa ambasadorom Hrvatske u BiH Ivanom Sabolićem i generalnim konzulom Hrvatske u Banjaluci Zoranom Piličićem, navela da je to značajno i za nesmetano funkcionisanje zajedničkih institucija na nivou BiH.

Predsjednik Republike Srpske je sa Sabolićem i Piličićem razgovarala o aktuelnoj političkoj i ekonomskoj situaciji u Srpskoj i BiH, te o mogućnostima unapređenja privredne saradnje Srpske i Hrvatske.

Na sastanku je izraženo zadovoljstvo zbog nedavnog početka izgradnje mosta preko rijeke Save kod Gradiške, te konstatovano da je riječ o značajnom infrastrukturnom projektu kako za Srpsku i BiH, tako i za Hrvatsku i cio region, saopšteno je iz kabineta predsjednika Srpske.

Cvijanovićeva je poželjela dobrodošlicu ambasadoru Saboliću i generalnom konzulu Piličiću, te izrazila očekivanje da će saradnja Republike Srpske i Hrvatske u predstojećem periodu biti još intenzivnija.