Predsjednik Republike Srpske

Cvijanović: Ponosni na sve što je Srpska ostvarila

  • 08.01.2020. 20:24

Predsjednik Republike Srpske Željka Cvijanović istakla je večeras u Banjaluci da se mora biti ponosno na sve što je Srpska ostvarila.

"Hvala vam što ste došli u Republiku Srpsku da zajedno obilježmo Dan Republike. Želimo ovaj dan da proslavimo u miru, opredijeljeni da radimo zajedno, sarađujemo i jačamo Republiku Srpsku i veze sa Srbijom, kao i da vodimo računa o našim građanima", rekla je Cvijanovićeva na svečanoj večeri u čast Njegove svetosti patrijarha srpskog Irineja.

Ona je naglasila da je Republika Srpska mnogo izazova ostavila iza sebe, ali i da je mnogo njih čeka.

"Ne postoji problem koji ne možemo savladati ako nismo zajedno. Ponosna sam na Republiku Srpsku i što su naše institucije sa građanima ostvarile mnogo dobrih stvari. Važno je da se radujemo svakoj našoj novoj godini, radimo odgovorno poslove i da slavimo život", dodala je Cvijanovićeva.

Prema njenim riječima, slaveći život Republike Srpske šalje se poruka da se vjeruje u njenu budućnost.

"Znam da duboko vjerujemo u budućnost. Zato smo uspjeli stvoriti Republiku Srpsku, odbraniti je, izgrađivati, razvijati i moramo na ovo biti ponosni. Mnogi narodi bi poželjeli da imaju mjesto koje vole kao što mi volimo Republiku Srpsku", rekla je Cvijanovićeva.

Ona je svima poželjela srećan Dan Republike, uz želju da dugo bude proslavljan.

Svečanoj večeri prisustvovali su srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik, predsjednik Narodne skupštine Srpske Nedeljko Čubrilović, premijer Srpske Radovan Višković, predsjedavajući Savjeta ministara Zoran Tegeltija, ministar odbrane Srbije Aleksandar Vulin, ministri u Vladi Republike Srpske i u Savjetu ministara, poslanici u Narodnoj skupštini i u parlamentu BiH, sveštenstvo Srpske pravoslavne crkve.

Večeri su prisustvovali i ambasador Rusije u BiH Petar Ivancov, ambasador Srbije u BiH Aleksandar Đorđević, predstavnici diplomatskog kora, zvanice iz javnog, društvenog i političkog života.

  • 18:55 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.

  • 19:00 АТВ Вијести

    Центална информативна емисија АТВ-а у којој доносимо преглед најважнијих информација и догађаја из земље, региона и свијета тачно у 19 часова.

  • 20:00 Тет а тет са Татјаном Трнинић

    Тет а тет са Татјаном Трнинић

  • 21:00 Серија: Од јутра до сутра (12+)

    '''Серија: Од јутра до сутра (12+)

  • 21:45 Серија: Авионџије (12+)

    Серија: Авионџије (12+)

  • 22:15 Вечерње вијести

    Преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.