Predsjednik Republike Srpske

Cvijanović: Ponosna sam što smo podržali projekat "Unapređenje saobraćajnog obrazovanja"

10:44, 23.09.2020.
Izvor: ATV
Predsjednica Republike Srpske Željka Cvijanović izrazila je zadovoljstvo zbog podrške projektu "Unapređenja saobraćajnog obrazovanja i vaspitanja djece svih uzrasta u Republici Srpskoj" koji je pod pokroviteljstvom predsjednika Republike, a projekat realizuje Agencija za bezbjednost saobraćaja.

"Smatram da, uz roditelje, svi treba da se uključimo i pomognemo našoj djeci da na zabavan način savladaju lekcije iz bezbjednosti u saobraćaju", poručila je Cvijanovićeva.

Projekat se provodi u opštinama i gradovima širom Republike Srpske.

Projekat je počeo sa početkom školske godine, dakle od septembra i trajaće i u narednom periodu

Edukacija djece predškolskog uzrasta se realizuje kroz pozorišnu predstavu "Policajka Cicica" u kojoj se djeci saobraćaj i pravila u saobraćaju prezentuju kroz interaktivnu komunikaciju sa glumicom, kroz pjesmu, zabavu i igru.

Edukacija u osnovnim školama realizuje se kroz predavanja o bezbjednom ponašanju djece kao pješaka i biciklista u saobraćaju, a u srednjim kroz predavanja o štetnom uticaju alkohola na vozače, drugim faktorima rizika koji doprinose saobraćajnim nezgodama, te kroz predavanja osoba koje su učestvovala u nezgodama i koji kao posljedicu imaju trajni invaliditet.