UKC Republike Srpske

Cvijanović: Pokazana vizija i snaga Srpske

  • 22.09.2018. 13:24

Predsjednik Vlade Republike Srpske Željka Cvijanović rekla je da projekat izgradnje sjevernog krila i rekonstrukcije centralnog medicinskog bloka Univerzitetskog kliničkog centra Republike Srpske, koji su danas svečano otvoreni, pokazuje viziju i snagu Srpske.

"Ovaj moderni objekat pokazuje snagu naroda i snagu Republike Srpske, da imamo viziju, da se ne bojimo posla, da znamo šta su naše potrebe i da nikada ne posustanemo, čak i kada izgleda da je nešto nemoguće", rekla je Cvijanovićeva obraćajući se prisutnima na svečanosti. 

Ona je zahvalila ministrima Republike Srpske koji su mnogo puta na sjednicama Vlade razmatrali informacije, pratili svaku fazu ovog velikog projekta i davali mu podršku. 

"Samo kada smo okupljeni zajedno predsjednik Republike Srpske, Narodna skupština Srpske i Vlada, uspijevamo da radimo dobar posao za Republiku Srpsku. Kada su nam institucije posvađane, nema posla za Republiku Srpsku", istakla je Cvijanovićeva. 

Ona kaže da je potrebno ukazati na važnost svakog projekta koji je urađen u Republici Srpskoj i dodaje da je kao premijer ponosna što su ovaj i mnogi drugi kapitalni projekti realizovani za vrijeme mandata ove Vlade. 

Cvijanovićeva je rekla da je zadovoljna što Srpska na Paprikovcu ima jedan moderan objekat, što je nekada izgledalo nemoguće, a od danas je postalo moguće. 

"Najvažnije su dvije stvari, da liječite čovjeka i da ga učite", rekla je Cvijanovićeva i zahvalila svim zdravstvenim radnicima koji su strpljivo radili svih ovih godina, možda i bez bilo kakve nade da će nekada preći da rade u ovako moderan prostor. 

Cvijanovićeva kaže da je ovaj objekat morao biti završen, bez obzira na neke teškoće i izazove i na to što su "vremena djelovala kao mračna i teška". 

"Hvala svima koji su se ovdje okupili da pokažu da je ovo i snaga Banjaluke. Zahvaljujem se lokalnim vlastima koje su nam pomogle da riješimo probleme koje smo imali na početku. Živjela Republika Srpska, da gradimo i radimo zajedno", poručila je Cvijanovićeva. 

U Banjaluci je danas svečano otvoreno novoizgrađeno sjeverno krilo i rekonstruisani centralni medicinski blok Univerzitetskog kliničkog centra Republike Srpske, vrijednosti 84 miliona evra bez PDV-a, čime su sve klinike ove zdravstvene ustanove smještene na jednoj lokaciji na Paprikovcu.