Predsjednik Republike Srpske

Cvijanović: Početak procesa koji nije trebalo ni da bude blokiran

  • 14.07.2020. 15:18

Predsjednik Republike Srpske Željka Cvijanović izjavila je da današnja imenovanja na pozicije u institucijama BiH predstavljaju početak procesa koji nije ni trebalo da bude blokiran u prethodne dvije godine i poručila da je sada neophodno na dnevni red vratiti sistem koordinacije.

"Imenovanja su trebala davno da se završe, ali i ovo danas predstavlja pozitivan znak. Smatram da treba da budu nastavena i imenovanja, ali i dalji koraci u vezi sa izvršenjem određenih obaveza koje moramo zajedno uraditi", rekla je Cvijanović novinarima u Stanarima.

Ona je napomenula da su prethodne dvije godine izgubljene prvo dugim čekanjem formiranja vlasti, a nakon toga velikim zakulisnim, ali i onim otvorenim političkim igrama i igricama koje su bile na sceni.

Prema njenim riječima, sada je neophodno na dnevni red vratiti sistem koordinacije.

"Neophodno je da se taj sistem primjenjuje kada je u pitanju koordinisano djelovanje različitih nivoa vlasti u okviru BiH. Od Savjeta ministara, ali i od entitetskih vlada očekujem da ponovo počnu da se ponašaju u skladu sa onim mehanizmom koordinacije koji je bio na stolu ranije i kojeg smo se pridržavali", poručila je Cvijanović.

Savjet ministara BiH imenovao je danas za direktora Agencije za istrage i zaštitu Darka Ćuluma, Regulatorne agencije za komunikacije Draška Milinovića, Službenog lista BiH Dragana Prusinu i Agencije za školovanje i stručno usavršavanje kadra Marka Vujevića.

(Foto:Siniša Pašalić/RAS Srbija)

  • 12:00 Телетрговина

    Телетрговина

  • 12:15 Бизнис клуб (Р)

    Бизнис клуб (Р)

  • 12:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 12:55 Емисија: Имате ријеч са Милијаном Кос (Р)

    Емисија: Имате ријеч са Милијаном Кос (Р)

  • 13:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

  • 14:00 Телетрговина

    Телетрговина