Predsjednik Republike Srpske

Cvijanović: Pale su srce života Republike Srpske

  • 07.10.2020. 15:48

Predsjednik Republike Srpske Željka Cvijanović izjavila je danas da su Pale srce života Republike Srpske.

"Veliko mi je zadovoljstvo što danas na Palama mogu da vidim rezultate rada načelnika Opštine /Boška Jugovića/ i njegove administracije. Ono što je važno jeste da je opštinski budžet stabilan i da opština stabilno funkcioniše, te da imamo stabilnost i u okviru lokalnog parlamenta", izjavila je Cvijanovićeva novinarima.

Ona je istakla da je sve to zajedno, uz podršku Vlade Republike Srpske i drugih republičkih institucija, doprinijelo da stanovnici Pala danas žive u jednom sasvim drugačijem ambijentu i svi koji ovdje dolaze sa strane mogu da vide te promjene nabolje.

"Mi smo zadovoljni razvojem Pala jer je ovdje srce života Republike Srpske i veoma je važno da stanovnici ove lokalne zajednice dobiju sve ono što im je potrebno. Vidjeli smo danas da se ovdje intenzivno gradi novi objekat vrtića, i tu ćemo zajedno kroz sredstva lokalne zajednice, Vlade Republike Srpske i sredstava predsjednika Republike intervenisati i završiti taj objekat na radost naših roditelja i mališana na Palama", poručila je Cvijanovićeva.

Prema njenim riječima, na Palama će biti nastavljene aktivnosti na rekonstrukciji i obnovi infrastrukturnih objekata, uključujući i Dom zdravlja, kao i ostale kapacitete koje je neophodno renovirati.

Ona je ponovila da je od izuzetne važnosti saradnja lokalne zajednice sa Vladom Republike Srpske.

"Ja sam ponosna na tu vezu koju imamo ovdje sa lokalnim vlastima i upravo zahvaljujući vezi i saradnji Republike i lokalne zajednice uspjeli smo toliko toga da uradimo", rekla je predsjednik Republike Srpske.

Cvijanovićeva je izrazila zadovoljstvo činjenicom da na Palama postoje razvojni planovi za naredni period, ističući da je to posebno raduje.

"Raduje me činjenica da je i opština Pale, kao i ostale lokalne zajednice i u vrijeme epidemije virusa korona dobila pomoć i podršku Vlade Republike Srpske. Zahvaljujući tome obezbijeđeno je normalno i stabilno funkcionisanje opštinskog budžeta", navela je ona.

Predsjednik Republike je konstatovala da vizija razvoja Pala postoji i potvrdila da će nastaviti da podržava tu viziju, kao i sve dobre projekte planirane za naredni period, a koji se odnose na lokalnu komunalnu i saobraćajnu infrastrukturu, kao i ulaganje u vaspitno-obrazovne i kulturne institucije.

"Podrška Vlade i mene lično neće izostati, biće i dalje prisutna na Palama", poručila je Cvijanovićeva.

Predsjednik Republike razgovarala je danas sa rukovodstvom ove lokalne zajednice na čelu sa načelnikom opštine Boškom Jugovićem o realizaciji razvojnih projekata i izgradnji lokalne infrastrukture.

Nakon sastanka, Cvijanovićeva je obišla radove na izgradnji nove zgrade vrtića i sanacije zgrade Doma zdravlja Pale.

Prilikom obilaska radova na izgradnji nove zgrade vrtića, predsjednik Republike družila se sa mališanima obdaništa "Bubamara" koji su joj tom prilikom poklonili buket cvijeća. 

  • 08:00 Емисија: Аграр

    Актуелне приче из свијета домаће и регионалне пољопривреде.

  • 08:30 Емисија: АТВ јутро

    Актуелне теме, најновије информације и занимљивости из земље и свијета.

  • 10:00 Серија: Истине и лажи (12+)

    Серија, која је доживљела велики регионални успјех, и даље је на самом врху гледаности, у вама ће сигурно измамити најискренија осећања, а препрекама, динамиком и напетим развојем судбина ликова, 'купиће вас' и постати ваша омиљена домаћа серија.

  • 11:00 Кето кухињица

    Ужине или комплетни оборци прилагођени кето исхрани са ниским удјелом угљених хидрата.

  • 11:15 Телетрговина

    Телетрговина

  • 11:30 Емисија: Аграр (Р)

    Актуелне приче из свијета домаће и регионалне пољопривреде.