Slučaj "Dobrovoljačka"

Cvijanović: Očekujem da se dođe do pravde

  • 22.11.2018. 14:52

Predsjednik Republike Srpske Željka Cvijanović izjavila je danas da nije optimista kada je riječ o naredbi Tužilaštva BiH za ponovno otvaranje istrage protiv pet lica u predmetu "Dobrovoljačka ulica", iako očekuje da se jednom u ovoj zemlji dođe do pravde.

Cvijanovićeva je rekla novinarima da je pravda u BiH, nažalost, stalno bila u zapećku što se vidi i po načinu kako su donošene određene odluke ili presude, te po tome kako je retroaktivno primjenjivan Krivični zakon iz 2003. godine kada je riječ o Srbima. 

"Kada su u pitanju bili ostali, koristio se zakon iz bivše Jugoslavije koji je bio blaži i koji je trebalo koristiti jer je bio na snazi u vrijeme počinjenja tih djela", rekla je Cvijanovićeva nakon promocije kadeta Policijske akademije u Banjaluci. 

Ona je istakla da nema puno optimizma kada je riječ o "Dobrovoljačkoj". 

"Gledali smo do sada samo neizbalansirane slike u okviru pravosuđa, često uz velike upitnike, sumnju i opravdane strahove da su određeni procesi i odluke bili politički motivisani. Ostaje da se vidi... Željela bih reći nešto optimističnije, ali bojim se da nisam pretjerani optimista", poručila je predsjednik Srpske. 

Tužilaštvo BiH naredilo je juče ponovno otvaranje istrage protiv pet lica u predmetu "Dobrovoljačka ulica", saopšteno je iz Tužilaštva.