Predsjednica Republike Srpske

Cvijanović obećala nastavak pomoći Udruženju djece s posebnim potrebama

  • 12.10.2020. 15:49

Predsjednica Republike Srpske Željka Cvijanović posjetila je danas u Nevesinju Udruženje djece s posebnim potrebama "Moja nada" kojima je ranije donirala ugradnju lifta u vrijednosti 55.000 KM i obećala nastavak podrške njihovom radu i aktivnostima.

Nakon druženja sa korisnicima Udruženja, Cvijanovićeva je rekla da se Udruženje finansira iz opštinskog budžeta, ali da se za velike potrebe mogu osloniti na republičke institucije.

- Zadovoljstvo mi je što vidim da su ljudi ovdje posvećeni djeci i korisnicima, te da se obezbjeđuju ugodnost i sadržaji koji su neophodni za rad centra. U meni će uvijek imati podršku. I danas smo razgovarali o nekim dodatnim aktivnostima koje trebaju da se realizuju iz budžeta kabineta predsjednika Republike - kazala je Cvijanović.

Predsjednica Udruženja Slavica Bulut zahvalila je predsjednici Srpske na kontinuiranoj podršci.

Ona je naglasila da će lift koji je izgrađen donacijom predsjednika Srpske mnogo značiti udruženju i korisnicima, jer imaju desetoro djece s cerebralnom paralizom koje su roditelji do sada trebali iznositi na rukama do drugog sprata zgrade gdje su smještene prostorije Udruženja.

Bulutova je navela da imaju 54 korisnika sa autizmom, cerebralnom paralizom, Daunovim sindromom, kao i slabovidih i gluvonijemih lica.

- Svaki dan radimo do 8.00 do 14.00 časova. Imamo tretmane logopeda, fizioterapeuta, vaspitača. Imamo zaposlena i četiri invalidna lica koja su pokazatelj koliko mogu doprinijeti svojoj porodici i sebi - navela je Bulutova.

Ona je dodala da se Udruženje finansira iz budžeta opštine Nevesinje i napomenula da su izgradnjom lifta obezbijedili sve uslove za kvalitetan boravak u prostorijama udruženja.

Bulutova je istakla da Udruženje ima veliku podršku poslanika u Narodnoj skupštini Republike Srpske Ilije Tamindžie i načelnika opštine Nevesinje Milenka Avdalovića koji uvijek nađu načina da riješe svaki njihov problem.

Korisnici i zaposleni uručili su zahvalnice Cvijanovićevoj, Tamindžiji i Avdaloviću.