Povjerenje premijeru 

Cvijanović: Nova Vlada biće uspješna

  • 22.12.2018. 15:42

Predsjednik Republike Srpske Željka Cvijanović izjavila je danas da će nova Vlada Srpske uspješno da radi u interesu Srpske, iako je to prošireni tim u odnosu na prethodni sastav.

"Sigurna sam da taj sastav uživa široku i parlamentarnu većinu, a na osnovu ekspozea i svega onog što smo trasirali u prethodnom periodu to će biti uspješna izvršna vlast", rekla je Cvijanovićeva novinarima u Banjaluci. 

Cvijanovićeva je istakla da mnogo toga zavisi i od prvog čovjeka Vlade i da ona ima puno povjerenje da novoizabrani premijer Radovan Višković može taj posao da radi adekvatno i u okviru široke koalicije, prvenstveno u interesu Republike Srpske. 

"Treba ljudima dati šansu da pokažu šta mogu. Nije jednostavno ljudima koji su došli izvan i nisu funkcionisali unutar institucija, a dobili su ministarska mjesta. Njima treba posebno pomoći", dodala je Cvijanovićeva. 

Ona smatra da će se mnogi vrlo dobro snaći, upravo zbog toga što je u novom sastavu Vlade pet-šest ministara koji su i ranije bili u strukturi Vlade, bilo kao pomoćnici ili načelnici u ministarstvima i koji su niz godina učestvovali u kreiranju određenih mjera.