Predsjednik Republike Srpske

Cvijanović: Nemjerljiv doprinos Ustavnog suda izgradnji Srpske

16:07, 05.11.2019.
Izvor: Srna
Predsjednik Republike Srpske Željka Cvijanović istakla je da je Ustavni sud Srpske nemjerljivo doprinio izgradnji i očuvanju Republike i njenog ustavnopravnog poretka.

Tokom prijema za sudije Ustavnog suda Republike Srpske povodom 25 godina rada, Cvijanovićeva je naglasila da je poštovanje najvišeg pravosudnog autoriteta, oličenog u ovoj pravosudnoj instituciji, pretpostavka jačanja pravne države, kao i vladavine prava u Srpskoj, saopšteno je iz kabineta predsjednika Republike Srpske.

Cvijanovićeva je čestitala predsjedniku i sudijama Ustavnog suda 25 godina rada ove institucije, naglasivši da je ovaj jubilej još jedan pokazatelj da je Srpska funkcionisala na principima ustavnosti i zakonitosti i prije nego što je međunarodno verifikovana Dejtonskim mirovnim sporazumom.

Tokom prijema u Palati Republike u Banjaluci, kojem je prisustvovao i predsjednik Ustavnog suda Džerard Selman, konstatovano je da Sud od svog osnivanja predstavlja važan institucionalni oslonac Srpske, te da je njegov osnovni zadatak zaštita ustavnog poretka i pravnog sistema Republike Srpske.