Predsjednik Republike Srpske

Cvijanović: MUP - garancija za bezbjednost građana i stabilnost Srpske

  • 03.04.2020. 13:17

Predsjednik Republike Srpske Željka Cvijanović je u čestitki povodom Dana policije Srpske istakla da Ministarstvo unutrašnjih poslova (MUP) predstavlja garanciju građanima Republike da će živjeti mirnije i bezbjednije, a da će Republika Srpska uživati stabilnost koju zaslužuje.

Cvijanovićeva je uputila čestitku ministru unutrašnjih poslova Republike Srpske Draganu Lukaču, direktoru Policije Srpske Darku Ćulumu i svim pripadnicima republičkog Ministarstva unutrašnjih poslova.

U čestiki, koju je uputila u svoje i u ime građana Srpske, Cvijanovićeva je navela da je dan kada je formirana Policija Republike Srpske jedan od najvažnih datuma koji se obilježava u Srpskoj.

Cvijanovićeva je istakla da je uloga policijskih službenika izuzetno značajna u ovom teškom vremenu za Republiku Srpsku koja se, kao i cijeli svijet, suočava se velikim izazovima pandemije virusa korona.

"S ciljem kontrole i suzbijanja širenja ove pošasti, sprečavanju narušavanja javnog reda i mira i sprovođenja ustanovljenih mjera i aktivnosti, pripadnici policije stavili su sve svoje kapacitete u funkciju kako bi organizovali funkcionisanje života u vanrednim okolnostima i očuvali zdravlje i živote naših građana", navela je predsjednik Republike Srpske.

Cvijanovićeva je istakla da se na Dan policije s velikom zahvalnošću i posebnim pijetetom Republika Srpska sjeća svih pripadnika policijskih snaga, učesnika odbrambeno-otadžbinskog rata, koji su utkali život i dijelove tijela u temelje Republike Srpske, štitići svoj narod i slobodu koju danas uživaju građani Srpske.

"Ubijeđena da ćete i u budućnosti biti garant bezbjednosti i stabilnosti u Republici Srpskoj, želim vam da i dalje uspješno ostvarujete svoje planove i postižete još veće uspjehe i rezultate u radu", navodi se u čestitki predsjednika Republike Srpske.